Влада

Кабмін продовжив на місяць чинні відстрочки від призову працівників підприємств і працює над оновленням правил бронювання

7 May 2024, 15:53

Кабінет міністрів продовжив на місяць строки дії чинних відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації, наданих військовозобов’язаним згідно з постановою Уряду № 76.

Відповідне рішення Кабінет міністрів ухвалив на засіданні 7 травня 2024 року – повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

«Продовження стосується тих відстрочок, що не закінчилися на день ухвалення постанови, та відбуватиметься автоматично. 18 травня 2024 року набуде чинності Закон України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», що передбачає зміни в законодавстві щодо бронювання військовозобов’язаних», - йдеться у повідомленні.

Як пояснив заступник міністра економіки Ігор Фоменко, наразі Уряд працює над розробкою відповідних урядових актів.

«Водночас, щоб у цей перехідний період запобігти зупинці критично важливих для економіки підприємств, та з метою забезпечення потреб оборони та населення, ми продовжуємо терміни дії відстрочок на місяць. Надалі підприємства матимуть змогу бронювати працівників вже за оновленими правилами», - зазначив Ігор Фоменко.

Нагадаємо, 17 квітня у програмі «Діалоги» мер Житомира розповідав, що великі комунальні підприємства «Житомирводоканал», «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» та «Житомиртеплокомуненерго» є критично-важливими для міста і мають можливість бронювати частину працівників, але коли відбувається продовження бронювання, то в ці два тижні «ТЦК працює дуже добре».

Як повідомляв Житомир.info, на початку листопада 2022 року Верховна рада ухвалила у другому читанні та в цілому зміни до закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», оновивши правила бронювання працівників. Наприкінці січня 2023 року Кабінет міністрів ухвалив новий порядок бронювання військовозобов’язаних та критерії визначення підприємств, установ і організацій, критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення: працівники таких підприємств підлягатимуть бронюванню.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Мінекономіки мобілізація бронювання КМУ бронь підприємство 
Матеріали по темі