Місто

Гучна музика, розпиття алкоголю та бійки: вечірні гуляння на Михайлівські у великодні вихідні

7 May 2024, 18:35

Вечірні гуляння на Михайлівській не припиняються: голосна музика, розпиття алкоголю, ба навіть бійки. Саме таку поведінку молоді спостерігали у перші травневі дні на пішохідній вулиці. Як на такі дії реагують правоохоронці 7 травня журналістам розповіли працівники поліції.

«Якщо говорити про великодні вихідні (4-5 травня), то можна сказати, що на Михайлівській якраз ці дні пройшли відносно спокійно. Були звернення від трьох громадян, деякі стосувалися неправомірних дій безпосередньо певних містян, деякі гучної музики, деякі конфліктних ситуацій, але на всі виклики було здійснено реагування поліцейськими. Один випадок був вирішений безпосередньо за наявності поліцейських, тобто було проведено превентивну бесіду і правопорушення припинилося. Також інше правопорушення припинилося ще до приїзду поліцейських безпосередньо самими учасниками конфліктної ситуації. А в одному випадку нині проводяться слідчі дії»,- розповідає старший інспектор з комунікації Житомирського районного управління поліції Марина Вітвіцька.

Зауважимо, що попередня кваліфікація правопорушення, за яким проводяться слідчі дії – умисне легке тілесне ушкодження (ст.125 КК України).

Також у поліції запевняють, що Михайлівську патрулюють постійно і кілька разів на місяць організовують рейди.

«В цілому можна сказати про те, що надходять звернення про розпиття алкогольних напоїв, про порушення тиші. Відповідно відносно причетних осіб складаються адміністративні протоколи. Силами ювенальних поліцейських, дільничних офіцерів, поліцейських офіцерів громад Житомирського районного управління систематично проводяться відпрацювання вулиці Михайлівської на предмет виявлення розпиття алкогольних напоїв у громадських місцях, куріння у громадських місцях, особливо неповнолітніми особами. Про що постійно повідомляються через відповідні засоби комунікації. Патрулювання проводиться в вечірній та нічний час. Основна мета – дотримання громадського порядку містянами та дотримання комендантської години. Також систематично кілька разів на місяць проводяться спеціальні рейди рейдовими групами для виявлення правопорушень, вчинених певною категорією осіб. Наприклад, під час одного з останніх рейдів було припинено 11 адміністративних правопорушень. В основному вони були пов'язані з розпиттям алкогольних напоїв у громадських місцях. Варто вказати, що четверо осіб не досягли повноліття. Тобто контролюється питання як розпиття алкоголю неповнолітніми, так і реалізація алкогольних напоїв неповнолітнім особам. Ми закликаємо, якщо ви стали свідком правопорушення, кримінального чи адміністративного правопорушення, яке трапляється не лише на вулиці Михайлівській, а взагалі, повідомляйте в поліцію»,- розповідає старший інспектор з комунікації Житомирського районного управління поліції Марина Вітвіцька.

Нагадаємо, правоохоронці разом із працівниками соціальних служб ввечері 10 квітня 2024 року проводили рейд на Михайлівській у Житомирі: склали 11 адміністративних правопорушень, переважна більшість з яких стосувалася розпиття алкогольних та слабоалкогольних напоїв у не відведених для цього місцях, четверо з правопорушників не досягли повноліття. 17 квітня ми питали житомирян, як вони ставляться до вечірніх масових розваг молоді на Михайлівській.

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради 3 травня 2024 року проголосували за рішення про заборону продажу алкоголю з 22:00 до 8:00.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Михайлівськ поліція розваги Великдень бійка тілесні ушкодження  
Матеріали по темі