Влада

Житомирська влада дозволила ще одному «інвестору» безконтрольно вивозити пісок з водосховища «Відсічне»

19 May 2012, 11:34

17 травня виконком Житомирської міської ради прийняв рішення про укладання інвестиційного договору на виконання робіт з санітарно-епідеміологічного поліпшення стану водосховища «Відсічне».

Рішенням міськвиконкому КП «Житомирводоканал» доручено укласти інвестиційний договір з ПП «Торгово-промислове підприємство «Ескалейд», яке буде займатися поглибленням дна водосховища «Відсічне». Рішення також передбачає, що підприємство може «використовувати на власний розсуд технологічні відходи, що з’являються в результаті виконання зазначених робіт (надлишкові мулові відходи, торфосуміші, ґрунтові маси тощо)».

Член виконкому Олексій Ясюнецький обґрунтовано заперечував проти прийняття цього рішення і пропонував його доопрацювати.

«У запропонованому проекті рішення та інвестиційному договорі не вказано, у який спосіб здійснюватиметься облік кількості ґрунтових мас, відсутній розрахунок співвідношення вартості робіт, що виконуватимуться інвестором із вартістю ґрунтових мас, які інвестор матиме право використовувати на власний розсуд, відсутній перелік робіт, які повинен виконати інвестор. Крім того, безконтрольне використання ґрунтових мас на підставі п.1.3. інвестиційного договору  міститиме ознаки злочинів передбаченого статтями 240 (Порушення правил охорони надр) та 242 (Порушення правил охорони вод) Кримінального кодексу України», - зазначив Ясюнецький.

Член виконкому надав конкретні пропозиції, які треба врахувати при доопрацюванні проекту:

обґрунтувати доцільність укладання інвестиційного договору (із наданням підтверджуючих документів);

визначити перелік робіт та їх вартість, затвердити кошторис, визначити інвестора на умовах конкурсу;

визначити перелік дозвільної документації, яка надаватиме право інвестору здійснюватиме роботи з поглиблення та очищення водосховища;

передбачити механізм обліку ґрунтових мас, що з’являтимуться у ході виконання робіт;

навести розрахунок співвідношення вартості виконаних робіт та вартості ґрунтових мас, які використовуватимуться інвестором.

Під час засідання виконкому Олексій Ясюнецький наголошував, що своїм рішенням міська влада, фактично, дає дозвіл на нелегальний видобуток піску. До речі, такий нелегальний кар’єр на «Відсічному вже існує: минулого року, відповідно до рішення міськвиконкому від 21.04.11, водоканал вже уклав інвестиційну угоду на поглиблення та очищення водосховища «Відсічне» з ПБФ «Яніцький».

Незважаючи на заперечення члена виконкому, рішення було прийняте більшістю голосів.

Як повідомляв Житомир.info, на попередньому засідання міськвиконкому, 18 квітня, це питання було внесене до порядку денного додатково, але не набрало необхідної кількості голосів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі