Влада

Житомирський парадокс: за молоко населенню платять найменше, а коштує воно у магазинах найдорожче

15 June 2012, 12:45

 15 червня в Житомирській облдержадміністрації відбулася нарада з представниками молокопереробних підприємств області.

Заступник житомирського губернатора Микола Дейсан повідомив, що нарада була запланована ще два тижні тому, але з технічних причин перенесена. Причиною зібрання представників молокопереробних підприємств стали ціни на закупівлю молока від населення.

Микола Дейсан повідомив, що в Житомирській область по цінам займає 3-тє місце з кінця.

«Середня ціна на молоко від населення в Житомирській області – 1,65 грн., тоді як Вінницька область платить на 40 коп. дорожче. В Україні середня ціна становить 1,95. А що взагалі нелогічно, це те, що готова продукція, молоко 2,5% жирності, в магазинах Житомирської області продається по 7,31 грн., у Вінниці по 6,18, в середньому по Україні – 6,74. Виходить що у нас найнижчі ціни на закупівлю молока у населення, але найбільші на готову продукцію», - зазначив Микола Дейсан.

Заступник губернатора звернувся до представників молокопереробних підприємств – негайно підняти ціну. З 15 червня ціна на молоко від населення має бути не нижче 2 грн. за літр. Також Микола Дейсан попросив переглянути стосунки з посередниками, які перекуповують молоко у населення. Адже саме вони і є так звана «молочна мафія». Заступник губернатора наголосив на тому, що заводи купують у перекупщиків молоко дорожче чим від населення, хоча ціна має бути однакова.

Микола Дейсан зазначив, що в Житомирській області терміново перевірять всіх посередників із закупівлі молока. До цього планують залучити антимонопольний комітет, УБОП і ветеринарну інспекцію.

Як повідомляв  Житомир.info, в Житомирській області селяни принесли молоко під Любарською райдержадміністрацію в знак протесту. Під час акції міліція затримала двох активістів ВО «Свобода».

У прес-службі обласної організації «Фронт змін» повідомили Житомир.info, що депутат обласної ради Геннадій Зубко офіційно звернувся до голови Житомирської обласної державної адміністрації Сергія Рижука, голови обласної ради Йосипа Запаловського, прокурора області та голови антимонопольного комітету області  з вимогою дати оцінку ситуації в селі  Волиця Любарського району. Геннадій Зубко у зверненні наполягає, щоб  правоохоронні органи та керівництво області розібралися в ситуації та дали правову оцінку подіям і невідкладно урегулювали стан справ з вчасністю розрахунків підприємств за закуплене у селян молоко й вирішили питання вартості закупівельної ціни на молоко.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі