Суспільство

Напередодні візиту Януковича, Житомирський перинатальний центр отримав шість автомобілів

28 June 2012, 13:35

27 червня відбулася урочиста церемонія передавання відділом оборонного співробітництва Посольства США в Україні машини швидкої допомоги, п’яти мікроавтобусів і чотирьох контейнерів гуманітарної допомоги для Житомирського обласного центру охорони здоров’я матері та дитини.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба облдержадміністрації.

«Автомобіль швидкої допомоги до кінця року ми оснастимо сучасним обладнанням і він буде працювати як один із перших реанімобілів перинатального центу, який буде надавати допомогу і породіллям, і новонародженим», – повідомив заступник губернатора Житомирської області Віктор Балюрко. Він також зазначив, що відділ оборонного співробітництва Посольства США «підтвердив готовність і на подальшу співпрацю» з Житомирською областю.

Балюрко нагадав присутнім, що наступного тижня відбудеться офіційне відкриття перинатального центру, в якому запланована участь Президента України Віктора Януковича.

Представник Європейського командування Збройних сил США полковник Джейсон Верчан висловив упевненість, що автомобілі передано у надійні руки: «Ми можемо бути спокійними, бо лікар Вайсберг використає їх безпосередньо за призначенням».

За словами полковника, в Америці є давня традиція співпраці між військовослужбовцями та цивільним населенням. Прикладом такої співпраці і є передача медичного оснащення, яке колись належало воєнним структурам, Житомирському обласному центру охорони здоров’я матері та дитини. Загалом відділ оборонного співробітництва Посольства США в Україні вже утретє відвідує цей медичний заклад з гуманітарною місією.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі