Місто

На житомирському водоканалі відкрили нову хлораторну: з хлібом-сіллю, грамотами та обіцянками Рижука

22 August 2012, 16:45

22 серпня в Житомирі відбулось урочисте відкриття хлораторної водопровідно-насосної станції  2-го підйому КП «Житомирводоканал». Саме тут було проведено заміну технічно-застарілого і аварійного устаткування та переобладнано хлораторну на виробництво гіпохлориту натрію, який буде використовуватися для очищення водопровідної води в Житомирі.

На відкриття нового сучасного об’єкту для очищення води прибули очільники міста та області, яких працівники водоканалу зустрічали хлібом, сіллю. Мер Житомира, губернатор та голова обласної ради відзначили кращих працівників водоканалу грамотами та іменними годинниками.

«Ми зачинили потенційно небезпечний об’єкт у нашому місті. Тепер у домівках житомирян буде екологічно чиста вода. Економічний ефект впровадження даної системи очистки води складає біля 2 млн. грн. економії в рік, а це ті кошти, завдяки яким можна далі покращувати систему водопостачання в Житомирі», - зазначив мер Житомира Володимир Дебой.

У свою чергу губернатор області Сергій Рижук повідомив, що наступним кроком влади буде заміна застарілих труб у житлових будинках міста.

«Тепер ми можемо приступити до тієї набридлої всім проблеми – заміни старих, прогнилих, ржавих водогонів у підвалах житлових будинків. Ми оголошуємо, що вже  в цьому та в 2013 році ми повністю замінимо усі труби, які ведуть воду до вашої квартири, і не просто металом, а супер-сучасним матеріалом…  Можете вже спокійно варити борщ», - зазначив Сергій Рижук. 

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі