Політика

Піскун - лідер виборчих перегонів у Бердичеві. Соціологічне дослідження

13 October 2012, 12:24

За даними соціологічного дослідження по 63-му виборчому округу із центром у місті Бердичеві перемагає ВО «Батьківщина» та безпартійний мажоритарник Святослав Піскун.

Дослідження проводилось із 1 по 10 жовтня 2012 року Європейським центром «За чесні вибори» у населених пунктах, які входять до 63-го виборчого округу (Бердичів, Бердичівський, Попільнянський, Андрушівський, Ружинський райони).

За даними соцдослідження, якби вибори до Верховної Ради України відбувались у першій половині жовтня, то за партійними списками в цьому виборчому окрузі найбільшу кількість голосів здобула ВО «Батьківщина» (16%), Партія регіонів (14%) і «УДАР В. Кличка» (10,3%). Комуністична партія України має підтримку 6% мешканців округу, ВО «Свобода» - 2,7%, «Україна – Вперед» 2,1%, не визначились – 12%. Решта опитаних на вибори не прийде.

За мажоритарною системою 28,3% виборців віддали б свій голос екс-Генпрокурору Святославу Піскуну, 17,5% екс-губернатору Житомирщини Павлу Жебрівському, 8,4% депутату облради Олександру Ревезі. Кандидат Микола Петренко має підтримку 6,2% мешканців округу, Анжеліка Лабунська 5,9%, Володимир Каплієнко 3,5%. Не визначились 14% виборців, решта на вибори не прийде.  

Найбільша підтримка ВО «Батьківщина» по 63-му виборчому округу в місті Андрушівка – 19%, найменша у смт.Попільня – 10,7%. Партію регіонів найбільше підтримують у місті Бердичів – 18%, найменше у місті Андрушівка – 8%.

Святослав Піскун має найбільшу підтримку у місті Бердичів – 34%. Павло Жебрівськиий користується найбільшою підтримкою у смт.Ружин – там за нього готові віддати свої голоси 23% виборців.

За даними дослідження найбільш впізнаваним кандидатом в окрузі є Святослав Піскун – про нього чули 89,7% мешканців округу, про Павла Жебрівського чули 68% виборів.

Дослідження проводилось Європейським центром «За чесні вибори» методом особистого інтерв’ю. Було опитано 3020 респондентів віком від 18 років. Ймовірна статистична похибка не перевищує 2,5%. Дослідження є репрезентативним.

Прес-служба кандидата в народні депутати України Святослава Піскуна

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі