Суспільство

В Житомирі благодійна організація «Чотири лапи» простерилізувала сотні безпритульних собак. Обіцяє продовжити весною

13 December 2012, 18:36

 У Житомирі мобільні бригади міжнародної благодійної організації «Чотири лапи» вже простерилізували близько 300 собак. До кінця робочого тижня планують простерилізувати ще приблизно 150.

Про це журналістам розповіли під час виїзної прес-конференції, що відбулася 13 грудня у житомирській ветеринарній клініці на вул. Щорса.

Разом із стерилізацією кожна тварина проходить вакцинацію від сказу. Після операції упродовж 1-2 днів усіх тварин стаціонарно утримують у клініці, доглядають та забезпечують харчуванням. На кожній клітці – бірка, де вказаний район, звідки доставили тварину. Через 1-2 доби собак доставляють на те місце, де їх відловили.

Як розповіла голова громадської організації «Професійна ліга захисників тварин», головний лікар ветеринарної клініки Валентина Фасоля, бездомні тварини в Житомирі мають дуже гарне здоров’я.

«Ми не тільки стерилізували тварин, а й зібрали 100 проб крові і проводимо дослідження. Уже сьогодні можемо сказати, що тварини мають дуже гарне здоров’я. Можливо, люди почнуть брати безпритульних тварин і не боятися, що вони мають якісь інфекційні захворювання. Всі тваринки, які мають кліпсу на вушці, простерилізовані або кастровані, мають щеплення проти сказу, також тварини отримали ін’єкцію від паразитів», - поінформувала лікар.

Крім того, Валентина Фасоля зазначила, що у Житомирі безпритульні собаки мають дуже доглянутий вигляд.

«Ловці, які працювали в Житомирі кажуть, що у нас в місті дуже добрі люди. «Ви подивіться, які у вас доглянуті собаки: вони всі в тілі, шерсть на них блистить»… А є міста, де вони бачили виснажених тварин. У нас таких немає», - каже Фасоля.

До спільного проекту міської ради і організації «Чотири лапи» долучився агроекологічний університет. Фінансову підтримку надав депутат Житомирської обласної ради Сергій Сухомлин.

14 грудня закінчується перший етап проекту по стерилізації безпритульних тварин. Однак весною організація «Чотири лапи» обіцяє продовжити справу.

Як повідомляв Житомир.info, Меморандум про співпрацю Житомирський міський голова Володимир Дебой та представник міжнародної благодійної організації «Чотири лапи» (Vier Pfoten International) Амір Халіл підписали 28 листопада.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі