Влада

Мер Дебой знайшов ще один «дешевий» кредит для комунального господарства Житомира

6 February 2013, 16:33

 5 лютого мер Житомира Володимир Дебой провів робочу зустріч із представниками Світового банку. Основним питання переговорів було технічне переоснащення та модернізація КП «Житомирводоканал».

Про це повідомляє прес-служба Житомирської міської ради.

Сьогодні, 6 лютого, під час засідання міськвиконкому Володимир Дебой розповів, що Світовий банк готовий надати Житомиру кредит.

«Вчора в мене був Світовий банк. Місто Житомир увійшло до шести міст України, які за рахунок державних коштів отримують техніко-економічне обґрунтування інвестицій в водоканал. Це реальні міністерські кошти, які прийдуть в місто Житомир. Світовий банк готовий інвестувати в 2014-му році по ТЕО (техніко-економічному обґрунтуванні) в Житомир кошти, кредит під 0,6% річних – практично, нульовий кредит Світового банку. Але під програми, які будуть окупні, пройдуть техніко-економічне обґрунтування, міжнародну експертизу. І сума інвестицій може бути різною. Вони кажуть, головне, щоб це було економічно й окупно. Гроші є. Це може бути і 10, і 30 мільйонів євро», - пояснив Дебой.

Як повідомляє прес-служба міськради, під час переговорів із представниками Світового банку мер акцентував, що пріоритетним завданням на найближчі роки є вирішення проблеми погодинної подачі води. Адже через високу енергозатратність, технічну зношеність обладнання уже десятки років Житомир не має цілодобового водопостачання.

Фото прес-служби Житомирської міської ради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі