Культура

У Житомирі зняли фільм про бункер Сталіна

25 April 2013, 15:55

Житомирське обласне телебачення завершило зйомки документального фільму про один із найбільш секретних військових об`єктів сталінської епохи - підземний бункер у місті Короcтені. Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо, - пише «Телекритика».

Стрічку знято у рамках підготовки циклу передач до 70-річчя визволення області від фашистських загарбників. 

Автори фільму - заслужений журналіст України Леонід Харшан та оператор, заслужений працівник культури України Ігор Грач. Творці стрічки відтворили історію бункера, який був побудований за часів СССР, у 30-х роках минулого століття в скелі на річці Уж. Керував будівництвом легендарний генерал Дмитро Карбишев. Свого часу у бункері діяв командний пункт Коростенського укріпрайону. На початку Великої Вітчизняної війни захисники Коростеня майже на місяць затримали наступ нацистської армії на Київському напрямку. 

Нині в бункері відкрито військово-історичний комплекс «Скеля». Тут збережено атрибутику воєнної пори - автономне електрозабезпечення, телефонний зв`язок, системи вентиляції, водопостачання тощо. 

Житомирські телевізійники презентують свою творчу роботу в Севастополі на ІХ Міжнародному телерадіофестивалі «Перемогли разом».

 Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі