Місто

Уряд перевірить чи обґрунтовано у Житомирі підвищили тарифи на комунальні послуги

21 July 2013, 13:22

 Питання підвищення тарифів на комунальні послуги перебуває на контролі Уряду.

Про це віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул на всеукраїнській селекторній нараді з питань підготовки до нового опалювального сезону.

«Тарифи на комунальні послуги мають бути стабільними. Місцеві ради, які допустили підвищення тарифів мають ще раз перевірити їх обґрунтованість та привести у відповідність з економічно доцільними. Це питання перебуває на особливому контролі Уряду», - цитує віце-прем’єра його прес-служба..

Вілкул зазначив, що завдяки втручанню Уряду в січні цього року, наприклад, Запорізькій міськвиконком скасував своє рішення про підвищення тарифів майже на 10% на водопостачання та водовідведення.

«Цього року були спроби підвищення тарифів ЖКГ майже в усіх регіонах України, окрім Дніпропетровської області, міста Києва та Севастополя. Уряд буде відслідковувати кожний такий випадок і відповідно реагувати», - сказав Олександр Вілкул.

Віце-прем’єр-міністр поставив завдання Мінрегіону та облдержадміністраціям  активізувати роботу з перевірки та аналізу економічної обґрунтованості тарифів на житлово-комунальні послуги в регіонах.

Як повідомляв Житомир.info, 16 травня ц.р. виконком Житомирської міськради прийняв рішення про затвердження нових тарифів на комунальні послуги: з 1 червня квартплата зросла на 12-27%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі