Події

В Житомирській області 10 дітей опинились у лікарні з віруснім менінгітом, від якого нема вакцини

1 August 2013, 11:15

 В Житомирській області 10 дітей потрапили до лікарні через вірусний менінгіт.

Про це повідомляє Головне управління Держсанепідслужби у Житомирській області.

В Малинському районі відмічається підвищений рівень захворюваності серозними менінгітами. Серед жителів 3-х сіл та різних мікрорайонів міста Малина реєструються випадки з клінічно встановленим діагнозом «серозний менінгіт» або підозри на серозний менінгіт. У одного хворого (дорослий) лабораторно підтверджено вірусну етіологію захворювання.

Станом на 30.07.2013 р. на стаціонарному лікуванні в інфекційному відділення Малинської ЦРЛ знаходиться 10 дітей з діагнозом «серозний менінгіт», перебіг захворювання середнього ступеню важкості.

Встановлено, що всі захворілі за межі країни не виїжджали, ведуть активний спосіб життя (відпочинок в природних умовах, на березі водоймищ, купання в невстановлених місцях). Всі випадки не пов’язані між собою.

З метою стабілізації епідемічної ситуації у вогнищах проводиться комплекс профілактичних та протиепідемічних заходів.

Ймовірним збудником, що викликав захворювання, є вірус лихоманки Західного Нілу та ентеровіруси.

В СЕС наголошують, що методи специфічної профілактики (вакцинація) проти ентеровірусних захворювань та захворювань, викликаних вірусом Західного Нілу не розроблені. Головними заходами неспецифічної (індивідуальної) профілактики є використання тільки кип'яченої або бутильованої води, ретельне миття перед вживанням фруктів та овочів, дотримання правил особистої гігієни, для купання та відпочинку використання лише офіційно відкритих пляжів, при відпочинку в природних умовах використання засобів захисту від укусів комарів.

При перших ознаках захворювання необхідно звертатися за медичною допомогою, не займатися самолікуванням.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі