Місто

Житомирське ТТУ зекономило 1,8 млн. грн. на трамваї

29 October 2013, 14:23

Четвертий тролейбус і перший трамвай відновили у цьому році працівники Житомирського трамвайно-тролейбусного управління.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської міськради.

Додаткові одиниці транспорту вже курсують по маршрутах. На 17 одиниць транспорту поповнився рухомий склад ТТУ упродовж останніх 3 років.

29 жовтня заступник мера Житомира Юрій Мойсеєв зустрівся із колективом підприємства та розповів про те, що влада працює над розмежуванням тролейбусних та автобусних зупинок і над удосконаленням транспортної мережі міста.

«Два тижні тому ви зібрали тролейбус. Сьогодні випустили на лінію ще по одному трамваю і тролейбусу. Ми зараз працюємо над чітким розмежуванням тролейбусних і автобусних зупинок та над удосконаленням роботи транспортної мережі міста, аби і водіям, і пасажирам було зручніше», – сказав Юрій Мойсеєв.

За словами начальника ЖТТУ Олега Таможського, вартість відновлення одного тролейбусу складає близько 200 тис. грн., тоді як новий обійшовся б міському бюджету в 1,5-2 млн. грн. Таким чином, лише у цьому році завдяки зусиллям працівників ТТУ підприємству вже вдалося зекономити понад 6,5 млн. грн. Не складно підрахувати і загальну економію: якщо за останні 3 роки додатково залучено та зібрано з металобрухту 17 одиниць техніки, то за рахунок цього місто зекономило як мінімум 30 млн. грн.

Зібрані руками працівників ТТУ тролейбуси і трамваї слугуватимуть житомирянам ще по 5-10 років. Адже, як повідомляють на підприємстві, від старого, майже зношеного трамваю чи тролейбусу використовують лише основу та кузови, решта ж запчастин – нові. У середньому над одним тролейбусом чи трамваєм робоча бригада працює 1,5 місяці. Житомиряни можуть відрізнити цю техніку від іншої кольоровою гамою та надписами «Від ЖТТУ житомирянам екологічно-чистий транспорт», «Житомирянам до Дня міста від ЖТТУ».

Начальник ЖТТУ наголосив, що наразі підприємство має 129 тролейбусів і 23 трамваї та на досягнутому не планує зупинятися. 

Фото прес-служби Житомирської міськради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі