Влада

У Житомирській області збираються вирощувати олійний льон та будувати масложировий комбінат

15 November 2013, 11:05

В 2014 році в Житомирській області хочуть розпочати вирощування льону-кудряшу та планують збудувати масложировий комбінат.

Про це губернатор Сергій Рижук розповів 14 листопада на засіданні постійної комісії з питань бюджету і комунальної власності при Житомирській облраді.

«Ми на Житомирщині й не думали, що колись матимемо 100 тис. тонн соняшнику. На нього є колосальний попит, тож треба рухатись в даному напрямку та розширювати посіви олійних культур. Тому вже наступного року ми плануємо відвести тисячу гектарів під посіви льону-кудряшу. Я вже провів роботу з 10 керівниками великих господарств, які виділили свої резервні кошти для придбання цього насіння. Тисячу гектарів ми відводимо під розмноження олійного льону, що дозволить уже в 2015 році засіяти 30 тисяч гектарів. Рентабельність – 100, а то й вище відсотків», - запевнив Сергій Рижук та розповів про наступні плани.

«Наступний крок по програмі на 2014 рік – залучити інвестора для будівництва в області масложирового комбінату. Ми вже маємо 100 тис. тонн соняшнику, 150 тис. тонн сої, понад 500 тис. тонн кукурудзи, буде ще 30-50 тис. тонн олійного льону. Чому ми маємо цю сировину давати Вінниці чи Донецьку на переробку. Нам треба самим годувати людей та створювати робочі місця», - розповів Житомирський губернатор.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі