Місто

Влада заперечує, що житомирським дітям під виглядом вершкового масла дають спред

22 November 2013, 11:41

 Депутат Житомирської міської ради Наталя Боровська з’ясувала, що під виглядом вершкового масла дітям у дитсадках дають спред.

«Як маму трьох дітей, мене дуже хвилює чим саме годують моїх крихіток. Я взяла зразок вершкового масла, яке давали дітям під час сніданку. Відвезла до лабораторії Галіївського маслозаводу на спектральний аналіз визначення молочних жирів, мене хвилювало питання: це масло чи спред. Виробник зразка – ТОВ «Таращамолоко» Київська область, м.Тараща, дата виробництва 11 листопада 2013 року. Отримала офіційний висновок – зразок масла, який був взятий в садочку виявився глибоким спредом, а купують його по ціні справжнього солодковершкового масла», - розповіла Наталя Боровська.

Боровська каже, що у дитсадку був складений акт про те, що їй як депутату міської ради надали зразки масла. Акт підписали три людини.

Нагадаємо, що на прес-конференції мер Житомира Володимир Дебой радив батькам, які сумніваються у якості їжі, проводити аналіз зразків продуктів і обіцяв карати винних у разі виявлення неякісних харчів для дітей.

Проте, після розголошення депутатом міськради Боровською результатів аналізу «масла вершкового», управління освіти заявило, що якість масла підтверджена відповідними документами.

«Щоразу при постачанні окремих партій масла вершкового до дошкільного закладу сертифікати відповідності надаються закладу на кожну поставлену партію продукції. Відповідні сертифікати наявні у закладах», - йдеться у повідомленні на офіційному сайті мерії.

Також зазначається, що контролювати якість продуктів може лише Державна санепідслужба, яка «здійснює відбір проб у присутності адміністрації закладу при дотриманні спеціальних вимог (окремого закритого посуду, у спецодязі тощо)».

Як повідомляв Житомир.info, в січні 2013 року управління освіти Житомирської міськради заключили договір з ПАТ «Продцентр» на поставку масла по ціні спреду – по 34,19 грн./кг.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі