Політика

У Житомирі «чорнобильці» висловили свою позицію щодо суспільно-політичного життя країни

12 December 2013, 09:46

10 грудня, напередодні Дня ліквідатора, депутати фракції Всеукраїнської Чорнобильської Народної Партії «За добробут та соціальний захист народу» (далі - ВЧНП) відзвітували перед однопартійцями про проведену в поточному році роботу.

У рамках чергової звітно-виборної конференції Житомирської обласної організації ВЧНП здебільшого мова йшла про болючі для потерпілих від аварії на ЧАЕС питання – усунення влади від виконання Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», проблеми з так званими «чорнобильськими виплатами», невиконанням судових рішень, організацією лікування (у т.ч. високотехнологічного), санаторно-курортного оздоровлення, прагнення чиновників переглянути статус 555 із 700 населених пунктів Житомирщини, які віднесені до зон радіоактивного забруднення тощо.

За активну позицію у відстоюванні їх законних прав тепер уже на загальноукраїнському рівні учасники зібрання висловили щирі слова вдячності першому керівнику фракції партії в обласній раді, а нині народному депутату України Віктору Развадовському.

Не оминули увагою майже півтора сотні делегатів конференції питання суспільно-політичної ситуації в країні. Власне позиція депутатів обласної ради партії була висвітлена напередодні засобами масової інформації. І ось публічно порушення конституційного права людей на мирні збори, мітинги, походи і демонстрації, невиправдано грубе застосування сили та спецзасобів до учасників акції протесту на Майдані Незалежності у столиці нашої Батьківщини осудили партійці конференції та зажадали від влади об’єктивного розслідування, справедливого притягнення до відповідальності винних у кривавому побитті людей та недопущення репресій до тих, хто у законний спосіб висловив прагнення жити у цивілізованій правовій країні. До речі, значна кількість присутніх на заході виявилася учасниками як місцевих, так і київського Євромайдану.

Делегати зібрання вшанували хвилиною мовчання тих ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, які відійшли у вічність, відзначили своїх активістів, позитивно оцінили діяльність керівництва обласного осередку та депутатського корпусу ВЧНП в органі місцевого самоврядування обласного рівня, напрацювали завдання на наступний рік і переобрали своїм лідером Івана Розводовського.

 

Прес-служба Житомирської обласної організації ВЧНП

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі