Політика

Зубко наполягає на виділенні 1,7 млрд. грн. з держбюджету місцевим бюджетам на погашення різниці в тарифах

14 January 2014, 12:11

Народний депутат України Геннадій Зубко вніс пропозиції до проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» щодо перерозподілу понад трьох мільярдів гривень на користь сфери будівництва та житлово-комунального господарства.

В урядовому варіанті Держбюджету на 2014 рік не передбачені кошти місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах - фінансування по цій статті відсутнє. Г.Зубко наполягає, аби у бюджеті було закріплено виділення 1 млрд. 700 млн. грн. субвенції місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення.

«Через невчасне погашення державою різниці в тарифах більшість комунальних підприємств, що надають послуги з тепло- та водопостачання, не можуть вчасно  розрахуватись за енергоносії. Ця ситуація знайома Житомиру, коли через борги водоканалу за електрику житомирянам відключали воду. Тому у 2014 році необхідно у бюджеті передбачити кошти на компенсацію різниці в тарифах. Якщо кошти буде передбачено в бюджеті, урядовці не зможуть розподіляти сотні мільйонів гривень «у ручному режимі». Це дасть місцевим бюджетам гарантію, що гроші буде профінансовано. Джерелом забезпечення фінансування мають стати ті гроші, на які уряд хоче збільшити порівняно з 2013 роком фінансування МВС», - говорить Геннадій Зубко. 

Також, за словами народного депутата,  проектом Держбюджету на 2014 рік  передбачається, що за рахунок коштів Фонду регіонального розвитку у Житомирі буде здійснено реконструкцію водогону сирої води довжиною 8,2 км. D-600 мм від водонасосної станції І-го до водонасосної станції ІІ-го підйомів. На ці роботи передбачається 7 млн. 625 тис. грн.

Загалом, у 2014 році з Фонду регіонального розвитку по Житомирській області мають бути профінансовані інвестиційні проекти на загальну суму 131 млн. 400 тис. грн. З цих коштів планується виділити 5 млн. грн. на реконструкцію дошкільного навчального закладу №32 на вул. Якубовського, 10 у Житомирі. Крім того, 1 млн.820 тис. грн. піде на реконструкцію корпусу навчально-виховного комплексу № 25 по вул. Б.Тена, 84а та 5 млн. 90 тис. грн. на будівництво Музею природи на майдані Замковий, 4.

Прес-служба народного депутата України Геннадія Зубка (фракція ВО «Батьківщина»)

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі