Місто

Перший заступник мера Житомира пообіцяв прибрати з Бульвару лотки та кіоски

17 April 2014, 14:01

Для вільного пересування жителів та гостей Житомира центральна алея Старого Бульвару (в народі – парку) буде звільнена від об’єктів сезонної торгівлі.

Таке на засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради 16 квітня пообіцяв заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергій Сухомлин, - повідомляє прес-служба Житомирської міської ради.

Згідно із затвердженим на засіданні виконкому рішенням про організацію сезонної торгівлі у Житомирі, об’єкти сезонної торгівлі будуть розміщені згідно із затвердженою схемою.
«Ми хочемо надати можливість приватним підприємцям здійснювати свою діяльність без посередників, - зазначив Сергій Сухомлин. - Практично всі заявники отримали дозволи на проведення сезонної торгівлі. Ми намагаємося сприяти у наданні представникам малого бізнесу можливості забезпечувати себе та свої сім’ї».
Як пояснила директор департаменту власності та ринкового регулювання міської ради Вікторія Краснопір, до переліку об’єктів сезонної торгівлі входять літні майданчики біля підприємств ресторанного господарства стаціонарної мережі, а також лотки, ємності, низькотемпературні прилавки для торгівлі морозивом та безалкогольними напоями.

Торгівля пивом, згідно з даним рішенням, забороняється. У разі порушення цієї вимоги  підприємець буде позбавлений права проводити сезонну торгівлю.

Окрім того, об’єкти сезонної торгівлі повинні будуть відповідати певним естетичним нормам. Серед вимог, які висуваються до суб’єктів підприємницької діяльності - наявність урн для сміття та договорів на вивіз твердих побутових відходів, дотримання переліку асортименту торгівлі та обов’язковий демонтаж сезонної споруди  не пізніше 15 жовтня 2014 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі