Суспільство

Житомирській райлікарні передали дві сучасні «швидкі», в яких навіть можна приймати пологи

17 April 2014, 17:04

Житомирський район отримав два нових автомобілі швидкої допомоги.

Про це повідомляє сектор інформаційно-аналітичної роботи апарату Житомирської облдержадміністрації.

Ключі від машин 17 квітня голова облдержадміністрації Сидір Кізін вручив головному лікарю комунальної установи «Центральна районна лікарня» Житомирської районної ради Олексію Литвинцю.

«Житомирський район величезний: він розташований близько з обласним центром, а радіус навколо – до 60-ти км. Причому не кожен населений пункт має прямі шляхи сполучення з обласним центром. А ці автомобілі оснащені усім сучасним обладнанням для надання кваліфікованої допомоги прямо у салоні. В них є і дефібрилятори, і всі необхідні прилади, щоб врятувати людині життя», – сказав Кізін.

Голова Житомирської райдержадміністрації Сергій Крутій відзначив зручність нових машин. У їх салонах лікарі зможуть надавати допомогу хворим, стоячи на повний зріст. Так, за більш комфортних умов можна буде навіть приймати пологи безпосередньо у кареті «швидкої». За словами Крутія, для повної укомплектації автопарку швидкої допомоги Житомирському району необхідно ще принаймні дві машини.

В Житомирському районі проживає 68570 осіб у 90 населених пунктах. Відповідно до норм, на таку кількість населення необхідно п’ять бригад фахівців. У районі на сьогодні функціонує чотири.

Як пояснив головний лікар Центру екстреної допомоги та медицини катастроф Житомирської обласної ради Анатолій Сова, першим траншем область отримала 32 автомобіля «швидкої». Сьогодні очікується ще три машини – реанімобілі. Решта надійде до кінця травня. Всього Житомирська область має отримати 40 «швидких». Усі вони будуть пропорційно розподілені між усіма районами та містами області.

Вартість автомобілів залежить від комплектації та приналежності їх до певно класу – А, В чи С. Зокрема, Житомирській ЦРЛ були передані автомобілі класу В, ціна кожного – 580 тис. грн.

Медицина Житомирської області забезпечена й кількома автомобілями класу С (реанімобілі). За словами Анатолія Сови, загалом регіону треба вісім таких машин. Дві уже обслуговують потреби населення області. Ще три буде отримано сьогодні.

Кількість нових автомобілів «швидкої», які сьогодні перебувають на балансі відділень швидкої допомоги і центрів екстреної допомоги в області, охоплюють близько 30 % потреби. Заступник директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Сергій Кобилінський наголосив, що 80 % санітарного транспорту в області нині необхідно замінити.

11 квітня один автомобіль класу В отримало вже і Малинське міськрайонне територіальне медичне об’єднання.

Фото Катерини Тарановської 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі