Влада

Житомирські підприємці вирішили розробити власну концепцію змін до податкового законодавства

24 April 2014, 17:05

24 квітня кілька десятків підприємців з Житомира та області зібралися за круглим столом, щоб обговорити проблеми податкового кодексу та внести власні пропозиції щодо змін до податкового законодавства.

Заступник голови обласної ради Руслан Голований назвав першу зустріч з бізнесменами Житомирщини організаційною, завданням якої є сформулювати бачення підприємців до бюджетного та податкового кодексу.

«Багато хто вважає, що подібні зустрічі – нерезультативні, однак ситуація вже змінилася. І Бердичів показав яскравий приклад: люди, зібравшись і походивши по кабінетам і керівникам фракцій, змогли змінити законодавство і вирішили питання і по утилізаційному збору, і по переобладнанню автомобілів.  Сьогодні влада хоче слухати людей і хоче щось змінити. До 1 жовтня буде обговорюватися реформа місцевого самоврядування, на її базі буде обговорюватися концепція податкового та бюджетного кодексів», - відмітив Руслан Годований та запропонував підприємцям та керівникам департаментів облдержадміністрації висловити свої побажання щодо внесення змін до податкового кодексу, які згодом будуть відображені у загальній концепції.

Житомирські підприємці активно долучилися до обговорення актуальних проблем податкового законодавства. Основні питання, які прозвучали під час зустрічі – це питання боротьби з корупцією в податкових органах та необхідність виведення з тіні бізнесу. Підприємці запропонували запровадити громадське обговорення кандидатур на посади керівників управлінь податкових органів. Також обговорювалось питання відшкодування ПДВ, зменшення податкового тиску на фонд оплати праці, спрощення реєстрації підприємств та чіткості і зрозумілості нормативно-правових актів податкового законодавства.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі