Політика

У Житомирській області «свободівці» вшановували воїнів УПА, а потім руйнували пам’ятник Леніну

6 July 2014, 21:32

 6 липня в Коростенському районі Житомирської області представники ВО «Свобода» вшановували героїв останнього бою УПА , а потім взялися руйнувати пам’ятники Леніну.

Про це на своїй сторінці у фейсбук написав Віктор Запорожцев.

«6 липня з 12:00 по 14:00 у с.Сушки Коростенського району відбувся мітинг та урочисте покладання квітів до пам’ятника загиблим воїнам УПА. На мітингу були присутні голова Житомирської ОДА С.Кізін, керівництво Коростенстенської РДА, представники обласної та районної організації ВО «Свобода». Загальна кількість учасників близько 100 осіб. Після офіційної частини представниками обласної організації ВО «Свобода» було зруйновано пам’ятник В.І.Леніну в с.Сушки Коростенського району. Після цього, представники ВО «Свобода» виїхали до с.Ушомир Коростенського району, де планували також зруйнувати пам’ятник В.І.Леніну. Проте, обурені вказаним наміром мешканці с.Ушомир (близько 20 чол) завадили у знесенні пам’ятника. Представникам ВО «Свобода» вдалося тільки зруйнувати табличку на пам’ятнику та написати слово «Кат», - пише Віктор.

Він зазначає, що сутичок з мешканцями зафіксовано не було і до міліції ніхто не звертався.

«Таке враження, що після погрому російських банків в м.Житомирі «свободівці», зробили нову картинку для ЗМІ «нашого окупанта», - пише Віктор.

Нагадаємо, що 20 червня у Житомирі акція біля відділення російського банку переросла у погроми вивісок та розмальовування фасадів. Постраждали п’ять відділень російських банків, міліція проводить розслідування. Заявку на проведення акції подавали представники місцевого осередку ВО «Свобода».

Цього разу акція у селі Сушки Коростенського району була анонсована на сайті Житомирської облдержадміністрації.

P.S. В департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськіскю Житомирської ОДА повідомили, що 6 липня Сидора Кізіна на заходах у селі Сушки Коростенського району не було.

Відео користувача Nazar nazar

На Житомирщине повалили Ленина

На Житомирщине повалили Ленина

Фото УНІАН – повалення погруддя Леніну у селі Сушки

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі