Місто

У Житомирі в День незалежності пролунає салют з 20 артилерійських залпів

22 July 2014, 10:36

У Житомирі, містах-героях Києві та Одесі та інших містах, де розташовані штаби та види оперативних командувань Збройних Сил України, на відзначення 23-ї річниці незалежності України 24 серпня 2014 року пролунає святковий салют двадцятьма артилерійськими залпами.

Відповідний указ «Про відзначення 23-ї річниці незалежності України» підписаний президентом України Петром Порошенком 21 липня 2014 року.

В інших обласних центрах України передбачені святкові феєрверки.

Заходи з нагоди 23-ї річниці проголошення незалежності України мають пройти «з метою гідного відзначення цієї події, сприяння консолідації суспільства навколо ідей державності та соборності України та утвердження у громадян почуття патріотизму і поваги до своєї держави».

Зокрема, президент наказав провести у Києві та інших населених пунктах у День Державного Прапора України 23 серпня церемонію урочистого підняття Державного Прапора України.

У День незалежності у населених пунктах України передбачені покладання квітів, урочисті зібрання та віче, інформаційно-просвітницькі заходи, документальні і фотовиставки, культурно-мистецькі акції та «заходи щодо утвердження позитивного іміджу України у світі».

Також Указом передбачені заходи із гідного вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні та осіб, які загинули, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, встановлення їм пам'ятних знаків, меморіальних дощок, присвоєння їх імен юридичним особам та об'єктам права власності.

Крім того, Порошенко доручив уряду вжити додаткових заходів з надання державної підтримки сім'ям, загиблих і постраждалим під час "революції гідності" (листопад 2013 року - лютий 2014 року), а також звернутися до релігійних організацій з пропозицією провести вранці 24 серпня молебні за Україну.

Кабінет Міністрів має забезпечити парад військ у містах-героях Києві та Одесі.

Нагадаємо, в 2011 році тодішній Президент Віктор Янукович скасував проведення парадів на День незалежності. З тих пір вони не проводилися.

Як повідомляв Житомир.info, у 2012 році на День незалежності у Київ поїхала 4-метрова житомирська писанка, а в 2013-му «Диво-птаха» вагою 54 кг із Житомира представила місто на традиційному «Параді вишиванок» у Києві.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі