Економіка

Житомирянам, які втратили в АТО годувальника, підвищили пенсії

22 July 2014, 12:24

Президент України Петро Порошенко підписав Закон № 1542-VII «Про внесення зміни до статті 37 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб».

Про це повідомляє офіційне представництво президента.

Закон підвищує мінімальну пенсію з втрати годувальника з одного до двох визначених законом розмірів прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність.

Завданнями Закону є посилення соціальної захищеності членів сімей військовослужбовців, які потребують захисту та піклування з боку держави. 

Верховна Рада ухвалила цей закон 20 червня. 

Відповідно до змін, внесених до статті 37 Закону “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб", пенсії у разі втрати годувальника, які призначаються членам сімей військовослужбовців, не можуть бути нижче двох визначених законом розмірів прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Так як у 2014 році розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, складає 949 грн., то підвищений розмір пенсії за цим законом має становити щонайменше 1898 грн. (949х2).

Особи, яким раніше було призначено пенсію в разі втрати годувальника відповідно до Закону "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб", мають право на перерахунок пенсії з урахуванням положень цього закону.

Якщо внаслідок перерахунку розмір пенсії або виплачуваної її частини зменшується, пенсія виплачується в раніше встановленому розмірі.

Кабмін має у тримісячний строк з дня набрання чинності законом забезпечити проведення перерахунку раніше призначених пенсій.

Закон набирає чинності з 1 січня 2015 року.


Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі