Політика

Развадовський виступив на захист десантників житомирської бригади та подбав про полегшення умов праці соцпрацівників

1 August 2014, 17:51

З самого початку антитерористичної операції на Сході країни народний депутат Віктор Развадовський переймається питаннями забезпечення наших військових сучасними модернізованими засобами захисту під час виконання завдань щодо відновлення миру, правопорядку, суверенітету і територіальної цілісності України. Для цього наш земляк за власні кошти придбаває та передає у зону АТО для вітчизняних силовиків бронежилети (спроможні витримувати влучання куль, випущених з автомата Калашникова та гвинтівки Драгунова), кевларові шоломи, медикаменти, питну воду, продукти харчування, каремати та інші предмети першої необхідності.

З цією ж метою ним запропоновано низку законодавчих ініціатив, спрямованих на соціальний захист українських захисників Вітчизни та членів їх родин. Три з таких ухвалених законопроектів - про зарахування до страхового стажу терміну перебування на військовій службі в особливий період у кратному розмірі, про збільшення вдвічі мінімальних пенсій членам сімей військовослужбовців у випадку втрати годувальника та про надання пільг на отримання освіти дітям військовослужбовців - народний обранець особисто доповідав з трибуни Верховної Ради.

Переймається Віктор Развадовський і питаннями лікування поранених військових земляків, надає посильну підтримку сім'ям тих захисників Батьківщини, хто захищає чи героїчно пожертвував життям за рідну Батьківщину.

Тому не пройшла повз його увагу історія з визнанням керівництвом Сухопутних військ Збройних Сил України 152 десантників 95-ї окремої аеромобільної такими, які нібито «за своїми морально-діловими та професійними якостями не спроможні виконувати завдання в ході проведення АТО». Зважаючи на те, що мобілізовані добровольці майже чотири місяці без дисциплінарних стягнень несли військову службу на передовій, за що отримали відпустки, виявляють бажання надалі вести боротьбу з ворогами України, учасник бойових дій в Афганістані, перший заступник голови парламентського Комітету з питань безпеки і оборони Віктор Развадовський звернувся до Міністра оборони України Валерія Гелетея з клопотанням провести ретельну неупереджену перевірку наявності підстав для прийняття такого рішення.

А ще народний депутат, будучи переконаним у тому, що усі армійські ресурси мають спрямовуватися на зміцнення обороноздатності країни, просить Міністерство оборони, Службу безпеки, Генерального прокурора та Державну фіскальну службу України перевірити правомірність використання коштів, отриманих за утилізацію боєприпасів на території 90-ї артилерійської бази, що дислокується у м.Чуднові.

Позитивно відреагував Віктор Развадовський і на звернення працівників територіальних центрів соціального обслуговування населення свого виборчого округу: розуміючи труднощі та важливість їхньої роботи з надання допомоги самотнім громадянам похилого віку та інвалідам, які потребують постійної уваги, народний депутат вишукав можливість придбати для них сто велосипедів (по 30 - на Житомирський і Чуднівський та по 20 - на Любарський та Романівський райони).

Як повідомив заступник директора Житомирського територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких громадян на дому Віктор Вежновець, 72 спеціалісти їхнього району надають десятки послуг понад тисячі своїм підопічним - від придбання продуктів харчування, ліків, одягу, приготування їжі, прибирання, прання, догляду за людиною, оформлення субсидій до допомоги на присадибній ділянці. Зважаючи на те, що кожен із них у середньому закріплений майже за 15 нужденними, які нерідко проживають ще й у різних населених пунктах, подаровані народним депутатом веломашини для них дуже бажані і відчутні помічники.

«Ми вдячні Віктору Йосиповичу Развадовському за потрібну у нашій роботі допомогу від щирого серця. Низький уклін йому, міцного здоров'я і мирного усім нам неба», - від імені колег висловилась соціальний працівник Лариса Андрієць.

Прес-служба народного депутата України Віктора Развадовського

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі