Суспільство

Жінки зі Сходу, які тимчасово мешкають у Житомирській області, народили чотирьох немовлят

1 August 2014, 18:07

У Житомирській області народилося четверо дітей, матері яких – переселенці зі східних областей України.

«Житомирщина стала місцем щасливого народження 4-х немовлят, батьки яких знайшли тут тимчасовий прихисток. Крім того, за сприяння служби зайнятості населення працевлаштовано 27 осіб», - повідомляє прес-служба управління ДСНС в Житомирській області.

Як розповіла Житомир.info акушер-гінеколог, завідувач відділення гінекології ЦМЛ №1 м. Житомир Валентина Донець, діти народилися здоровими, жінки з немовлятами проживають у родичів – три сім'ї оселилися в Житомирі та одна – в Бердичеві.

У Житомирі є нині і жінки зі Сходу, які очікують народження дітей. Так, зокрема лікарі-гінекологи однієї з приватних місцевих клінік взяли під свою опіку шість жінок, котрі чекають на дітей, і безкоштовно забезпечують медичний супровід їх вагітності. Фахівці проводять регулярний моніторинг стану здоров'я жінок: УЗД плоду, необхідні лабораторні дослідження та консультації з підготовки до пологів.

Нагадаємо, станом на 31 липня в Житомирській області перебував 1741 переселенець з Донецької та Луганської областей і Криму.

За інформацією місцевих координаційних штабів, на території області залишається 334 об’єкти усіх форм власності, де можна розмістити 2070 осіб. Переважна більшість таких об’єктів – приватні господарства у сільській місцевості з пічним опаленням.

Як повідомляв Житомир.info, їхати у села Житомирської області переселенці не хочуть, адже там пічне опалення і немає роботи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі