Місто

Житомир.info протестував варіанти освітлення пішохідних переходів в обласному центрі

27 August 2016, 10:44

У Житомирі в тестовому режимі освітили 11 нерегульованих пішохідних переходів міста направленим освітленням від різних виробників.

Про це 26 серпня повідомили на сайті міської ради та закликали житомирян оцінити варіанти освітлення.

«Вже готовий проект на освітлення 72 переходів. На найближчій сесії будемо виносити його на розгляд депутатів і пропонувати підтримати. Разом з тим, ми звернулися до народного депутата Борислава Розенблата з пропозицією підтримати проект шляхом залучення грошей з держбюджету і отримали попереднє погодження. Тож просимо мешканців міста оцінити, який варіант освітлення є найбільш оптимальним, як з точки зору водія, так і пішохода», - розповів заступник міського голови Дмитро Ткачук.

Ввечері 26 серпня Житомир.info подивився на нове освітлення переходів о 21-22 годині та висловлює свої суб’єктивні думки з цього приводу:

1 тип: по вул. Велика Бердичівська, Вільський Шлях та Клосовського

Освітлення переходу на Великій Бердичівській, біля дошки В’ячеславу Чорноволу – найкраще: окрім того, що добре освітлює, ще й має жовте світло для попередження водіїв, але є недолік – дорожній знак «перехід» не надто освітлений.

 

2 тип: навпроти кінотеатру «Україна»

Додаткове освітлення не дуже помітне, можливо о 21.30 воно було ще не включене чи може занадто слабке, перехід освітлюється за рахунок сусіднього кафе.

 

3 тип: по вул. Покровській (колишня Щорса) біля магазину «Природа»

Тут освітлення найяскравіший: щоб зняти сам ліхтар, фотографу довелося встановити дуже коротку витримку., можливо таке світло може сліпити і заважати.

 

4 тип: переходи на Крошні (агроколедж, стоматполіклініка)

На відміну від попередніх, освітлюється не одним джерелом світла, а двома: гарно освітлено і нічого не заважає.

 

Мапу переходів, які міська влада планує освітити, можна переглянути тут.

Пропозиції та зауваження стосовно освітлення нерегульованих пішоходів у місті Житомирі можна надати до управління транспорту і зв’язку міської ради за телефоном: 47-07-09, або електронною поштою: utz@zt-rada.gov.ua.

Як повідомляв Житомир.info, 11 травня цього року на вулиці Велика Бердичівська, біля магазину «Смолянка», встановили перше додаткове освітлення для пішохідного переходу. На початку червня освітили пішохідний перехід біля вул. Чорновола, де в жовтні 2015 року під колесами маршрутки загинула трирічна дівчинка.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі