Події

Поліція розслідує незаконну вирубку лісу в одному з районів Житомирської області

29 August 2016, 09:45

Працівники Коростенського лісгоспу виявили двох чоловіків, які без відповідних документів перевозили вантажівкою 16 колод деревини сосни. Поліцейські розпочали досудове розслідування.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба головного управління Національної поліції в Житомирській області.

«Увечері 25 серпня до чергової частини Коростенського відділу поліції надійшло повідомлення від інженера з охорони та захисту лісу місцевого лісгоспу про виявлення факту незаконної порубки дерев. На місце події виїхала слідчо-оперативна група», – йдеться у повідомленні.

Як з’ясували поліцейські, автомобіль ЗІЛ-157 лісівники виявили поблизу села Щорсівки. За кермом перебував 21-річний коростенець, а поряд у кабіні – 19-річний житель району. Вони перевозили вантажівкою 16 соснових колод довжиною по 4 м кожна. Жодних документів, які підтверджували б законність вирубки дерев, у парубків не було.

«Під час опитування хлопці пояснили, що їм зателефонував знайомий, який запропонував підзаробити, забравши деревину з  вирубки та доставивши до місця, про яке він повідомить згодом. Нині ми перевіряємо, хто саме займався вирубкою дерев та куди лісопродукція мала бути доставлена», – коментує т. в. о. начальника Коростенського відділу поліції Олександр Гайовий.

Відомості про подію було внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 246 (Незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України. Автомобіль з деревиною було доставили до спецмайданчика.

Зловмисникам загрожує штраф від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження чи позбавлення волі на строк до трьох років.

Як повідомляв Житомир.info, у Лугинському районі Житомирської області 11 серпня державна  лісова охорона Бовсунівського лісництва виявила незаконно вирубані 10 дерев дуба.

Фото з сайту ГУ Нацполіції в Житомирській області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі