Місто

Нове приміщення житомирської гімназії №3 буде чотириповерховим, – Хренов

24 October 2016, 14:57

Новий корпус Житомирської міської гімназії №3 може стати вдвічі більшим за попередній. У мерії планують звести чотириповерхове приміщення на 24 класи, оснастивши його також підйомником для маломобільних груп населення.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник Житомирського міського голови Матвій Хренов.

«Обговорення проекту школи №3 на завершальному етапі. Загальну концепцію і проект ми сьогодні побачили і прийняли в роботу. Ви можете також побачити на фото майбутнє нове приміщення школи. Хочу наголосити, що затверджені конструктивні рішення; рішення по фасаду та подібні речі відкриті для обговорення. Нове приміщення буде чотириповерхове, з 24 навчальними класами (на 13 більше ніж в старій будівлі), великими повноцінними спортивною залою та харчоблоком (який в 10 разів більше за попередній), адмінблоком з кабінетами для вчительського колективу. Також передбачено підйомник для маломобільних груп населення – для інклюзивної освіти. Нове приміщення буде вдвічі більше, ніж попереднє. Підрядник обіцяє, що фундамент буде готовий вже до кінця грудня», – написав він.

При цьому Хренов уточнив, що старе й нове приміщення гімназії загалом утворюватимуть єдину архітектурну концепцію і виглядатимуть сучасно.

«Приємний момент також полягає і в тому, що існуюча будівля не потребує додаткового утеплення, фасад потрібно лише оновити. Старе та нове приміщення гімназії буде складати єдину архітектурну концепцію і виглядатиме дуже привабливо і сучасно», – додав заступник мера.

Як повідомляв Житомир.info, у червні 2016 року на несучій стіні Житомирської міської гімназії №3, що по вулиці М. Грушевського (колишня Котовського), будівельники виявили величезну тріщину та визнали будівлю аварійною. При цьому житомирська влада заповзялася до 1 вересня відновити навчання в дві зміни у закладі. Разом із тим заступник міського голови Матвій Хренов серед дострокових планів, пов’язаних із гімназією, визначив розробку проекту та будівництво її нового корпусу.

Фото зі сторінки Матвія Хренов у Facebook

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі