Влада

У Житомирській області 47 осіб при оформленні паспорта у вигляді id-картки відмовилися надати відбитки пальців

5 December 2016, 17:25

За місяць у Житомирській області, щоб оформити паспорт у вигляді id-картки, до міграційних служб звернулися понад 1000 осіб.

Про це у коментарі Житомир.info розповів головний спеціаліст із зв’язків з громадськістю та ЗМІ УДМС України в Житомирській області Анатолій Шнайдер.

«Почали оформлювати ці id-картки для людей, які досягли 14-річного віку. Станом на 1 листопада цього року було оформлено і раніше оформляли 16-річним – 5785 таких паспортів. Із них, що містить безконтактний електронний носій (це відбитки пальців) – 5738, і що не містить – 47. Ось ці 47 громадян, через свої релігійні переконання відмовилися таке робити, але вони мають таке право. З метою уникнення ажіотажу, з метою оформлення нових паспортів у вигляді id-картки, урядом прийнято рішення щодо оформлення паспорта-картки, лише у певних випадках. Відповідно до нових правил, паспорт-картка, оформлюється як перший паспорт з 14 років, а також особам, які змінили прізвище, втратили паспорт, або звертаються для вклеювання фотокартки по досягненню 25 та 45 років. Так як ми почали це все робити, з 14 років лише за місяць листопад з оформленням паспорта громадянина України у формі id-картки, на Житомирщині звернулося майже 1200 громадян, з них 14-річні – 175 осіб. Хочу нагадати, що ці паспорти у вигляді id-картки ми виготовляємо там, де встановлена відповідна апаратура, тобто в 9 районах: Богунський, Корольовський райони, Коростень, Малин, Новоград, Бердичів, Коростишів, Попільня, Ємільчино. Але хочу сказати, вже, майже у всіх районах, що залишилися, вже встановлюється відповідна апаратура, і ми маємо надію, що до кінця року вона буде встановлена і вже запрацює. Навіть, якщо людина хоче оформити такий паспорт у вигляді id-картки - ми не можемо оформити, бо є обмеження. І ще тому, щоб не було ажіотажу», - розповів Анатолій Шнайдер.

Як повідомляв Житомир.info, з 1 жовтня всім громадянам з 14-річного віку будуть оформлювати паспорти у вигляді id-карток, однак паспорти старого зразка не вилучатимуть.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі