Політика

На ремонт траси Виступовичі-Житомир планують витратити 500 мільйонів гривень, – Розенблат

19 January 2017, 17:37

На ремонт автомобільної дороги Виступовичі – Овруч – Житомир планують  витратити 500 мільйонів гривень.

У вівторок, 17 січня, відбулася зустріч народного депутата України Борислава Розенблата з в.о. заступника Голови Державного агентства автомобільних доріг України Володимиром Сущенком та Міністром інфраструктури Володимиром Омеляном за участі губернатора Житомирщини Ігора Гундича, під час якої було отримано погодження на виділення 500 млн. грн.  на ремонт траси Р-28 Виступовичі – Овруч – Житомир.

Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook написав народний депутат України Борислав Розенблат.

«І от, у цей вівторок, відбулася чергова, остаточна, зустріч за участю пана Омеляна, в.о. заступника Голови «Укравтодору» Володимира Сущенка та губернатора Житомирщини Ігора Гундича, і ми отримали ствердну відповідь!!! На ремонт цієї дороги та спорудження додаткового мостового переходу у Виступовичах виділять 500 млн. грн.!!! Це насправді #перемога!!»,  – повідомив нардеп.

За словами Борислава Розенблата, цьому передувала важка робота: нардеп мав кілька зустрічей з Міністром інфраструктури, довго велися перемовини. Бо ще наприкінці року автотраси Р-28 навіть не було у переліку доріг, які мали відремонтувати впродовж 2017 року.

«Ще наприкінці минулого року ми підготували звернення від Житомирської ОДА на міністра інфраструктури Володимира Омеляна, потім я мав з ним особисту зустріч. Але, на жаль, тоді дороги Р-28 взагалі не було в планах на реконструкцію. Пріоритетним у цьому напрямку визначили автошлях  через Чернігів. Проте, я продовжував переконувати, що ця дорога важлива! На початку року у Р-28 таки з’явилася у плані на ремонт, але всього лише 15.8 км (від Житомира до Черняхова)», – написав Борислав Розенблат.

Нардеп переконує: місцеві автодори вже отримали доручення на розроблення кошторисів та підготовку документів. Тендери планують провести вже навесні.

«Найголовніше, що на сьогодні вже визначили джерела фінансування цього проекту! Навесні ми очікуємо на проведення перших тендерів, а вже за два роки ми плануємо закінчити ремонт ділянки від Овруча до Житомира!!

Житомир географічно визначений як один з головних транзитних центрів України. Тому для мене важливо, щоб всі шляхи, що проходять із Заходу на Схід та з Півдня на Північ, проходили через Житомир»,  – підсумовує нардеп.

Нагадаємо, наприкінці року Володимир Гройсман заявив, що одним із пріоритетів уряду у 2017 році стане будівництво та реконструкція українських доріг. На це у бюджеті закладено більше 35 мільярдів гривень.

Прес-служба народного депутата України Борислава Розенблата

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі