Влада

Розслідування стрілянини в Житомирській області: в учасників подій візьмуть зразки ДНК, в райвідділі проводиться службова перевірка

19 January 2017, 19:20

Затримано ряд осіб, які натискали на гачки своєї зброї в Олевську, проведені балістична та молекулярно-генетична експертизи.

Про це 19 січня Житомир.info розповів начальник головного управління Нацполіції в Житомирській області В’ячеслав Печененко, коментуючи хід розслідування збройного конфлікту в Олевську, який стався в ніч на 16 січня.

«На даний час вже визначено більше 30 осіб, які брали участь в цьому конфлікті з обох сторін. Затримано групу осіб, які, доведено, натискали на гачки своїх пристроїв для стрільби як гумовими кулями, так і мисливської зброї. Ряд осіб, які з місця події зникли, оголошені в розшук. Також оголошені в розшук транспортні засоби, які зникли з місця події. Буквально щойно мені доповів начальник з кримінальної поліції, ще один транспортний засіб заарештований. Зараз буде проведений його огляд. Він також був присутній під час подій, які відбулись 16 січня», - розповів В’ячеслав Печененко.

Начальник ГУНП зазначив, що райцентр Олевськ нині патрулюється як патрульною поліцією, так і підрозділами особливого та спеціального призначення, для стабілізації ситуації введений додатковий підрозділ Нацполіції та Нацгвардії. Також вже завершується проведення необхідних експертиз.

«Продовжується проведення експертиз як балістичних так і молекулярно-генетичних. Я сподіваюсь, що вже завтра у нас будуть результати цієї експертизи, на підставі яких ми почнемо брати у всіх учасників подій аналізи ДНК щодо вже остаточного встановлення тих осіб, які безпосередньо натискали на гачки, ті, хто кидали гранату», - сказав Печененко.

Він також розповів про можливі кадрові рішень серед працівників поліції, зокрема – Олевського райвідділу.

«Наразі у нас в ГУНП проходить службова перевірка по факту дій або бездіяльності посадових осіб Олевського райвідділу поліції. Також для більш ретельного з'ясування обставин цих подій працює комісія безпосередньо з апарату Національної поліції. Після завершення службового розслідування будуть зроблені відповідні кадрові рішення і дисциплінарний вплив на підлеглих», - наголосив начальник обласної поліції.

Як повідомляв Житомир.info, в Олевську в ніч з 15 на 16 січня сталася сутичка із застосуванням зброї, в результаті якої кілька людей потрапили до лікарні. За попередньою інформацією, конфлікт виник як на побутовому ґрунті, так і внаслідок кримінальних розбірок між місцевими жителями та приїжджими з Львівщини. У результаті вогнепальні поранення отримали семеро осіб: четверо – жителі Олевського району та ще троє – львів’яни, один з яких помер під час надання медичної допомоги. 16 січня на місці нічної стрілянини мітингуючи погрожували перекрити трасу та обурбвалися бездіяльністю поліції: Начальник ГУНП у Житомирській області 17 січня розповів, що учасники збройного конфлікту в Олевську дають свідчення, поліція продовжує шукати можливих свідків та учасників стрілянини, а на території одразу кількох регіонів України досі діє оперативний план-перехоплення «Сирена».

В’ячеслав Печененко запевнив, що поліція Житомирської області у найкоротші терміни планує завершити розслідування обставин резонансних подій в Олевську. За результатами доповіді керівника Житомирської обласної прокуратури про інцидент, що стався в місті Олевську в неділю, 16 січня 2017 року, та призвів до загибелі людини, Юрій Луценко звільнив місцевого прокурора.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі