Події

Під Житомиром поліція зупинила маршрутку з нетверезим водієм за кермом

24 February 2017, 20:20

24 лютого поліцейські групи швидкого реагування Житомирського відділення поліції зупинили за порушення правил дорожнього руху маршрутний автобус сполученням Житомир-Висока Піч. За кермом перебував 44-річний водій із явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Згодом його освідували і зафіксували рівень алкоголю – 2,7 проміле, - повідомив 24 лютого відділ комунікації поліції в Житомирській області.

«Близько 17.30 в селі Корчак Житомирського району поліцейські, звернувши увагу на нерівномірний рух автобуса та інші порушення, зупинили транспортний засіб. Інспектори під час перевірки документів та спілкування з водієм відчули, що від нього йде різкий запах алкоголю, також помітили порушення координації рухів та чіткості мовлення чоловіка. За таких обставин за кермо маршрутного автобусу сів інший водій, аби забезпечити безпечне транспортування пасажирів до місця призначення. А порушника було доставлено до медичного закладу для освідування його стану. У нього зафіксовано вміст алкоголю – 2,7 проміле», - інформує поліція.

Відносно чоловіка, жителя Житомирського району, оформлено адміністративні матеріали за ст. 130 (Керування транспортними засобами особами…, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення, - інформує відділ комунікації.

Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді штрафних санкцій у сумі 10 200 гривень з позбавленням права керувати транспортними засобами терміном на 1 рік. Матеріали щодо виявленого порушення будуть направлені і до власника маршруту – Житомирської обласної ради для вжиття відповідних заходів реагування, - додає поліція.

Як повідомляв Житомир.info, Житомирська ОДА попередила власників трьох приміських маршрутів про розірвання договорів.

Фото відділу комунікації ГУНП в Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі