Місто

Десятикласник з Житомира представлятиме Україну на міжнародному конкурсі «Інфоматрикс 2017»

25 February 2017, 12:32

Учень 10 класу ЗОШ №17 Житомира Даніїл Шмідт посів перше місце в категорії «Ігрові програми» у фінальному турі ІІ етапу ХVI Всеукраїнського чемпіонату з інформаційних технологій «Екософт-2017», який пройшов з 21 по 23 лютого 2017 року у Києві.

Про це Житомир.info 25 лютого повідомив його вчитель інформатики Микола Тарасюк.

«Після нещодавньої перемоги на Всеукраїнському конкурсі винахідницьких і раціоналізаторських проектів Даніїл Шмідт узяв участь у фінальному турі ІІ етапу ХVI Всеукраїнського чемпіонату з інформаційних технологій «Екософт-2017» та національному турі Міжнародного конкурсу комп’ютерних проектів «INFOMATRIX-2017», організаторами яких є Міністерство освіти і науки України спільно з Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді.  Результат не забарився: ми посіли перше місце в категорії «Ігрові програми». Отримали диплом переможця, кубок, приз глядацьких симпатій та найголовніше, за чим їхали на цей конкурс, - запрошення на участь в міжнародному конкурсі «Інфоматрикс 2017» у місто Бухарест в Румунії. Нагороди вручав Герой України Леонід Каденюк і був дуже вражений успіхом Дані», - повідомив Микола Тарасюк.

«Тепер стоїть головне питання: де взяти гроші на поїздку, адже всі учасники, що вибороли право представляти Україну, повинні їхати за власний рахунок», - веде далі наставник переможця. За даними вчителя, ціна питання складає порядка 400 євро.

«Окрім демонстрації проекту, кожен учасник повинен презентувати свою країну в національному вбранні, з сувенірною продукцією та її символікою. Родина хлопця не потягне все це матеріально. Турнір пройде з 27 квітня по 1 травня 2017 року», - написав Микола Тарасюк.

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно Даніїл Шмідт виграв 1 місце на Всеукраїнському конкурсі винахідницьких і раціоналізаторських проектів за програму для дітей із синдромом Дауна «Розумійка».

Фото Миколи Тарасюка

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі