Політика

Регламентна комісія Житомирської облради за участю правоохоронців буде розглядати події на минулій сесії

24 March 2017, 15:26

27 березня постійна комісія з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності Житомирської облради буде розглядати звернення голови фракції «Об'єднання «Самопоміч» Віталія Ейсмонта щодо подій на сесії облради 23 лютого 2017 року.

Про це Житомир.info повідомив голова регламентної комісії Сидір Кізін, який очолює фракцію ВО «Свобода».

«Першим питанням на комісії стоїть звернення голови фракції «Самопоміч» щодо зухвалих порушень порядку на сесії. Ми запросили на розмову в рамках нашої депутатської комісії керівника Національної поліції області, а також представників Служби безпеки України, прокуратури та керівництва обласної ради для того, щоб, з одного боку, забезпечити повну відкритість комісії та, з іншого боку, не допустити порушень порядку, образи депутатів, в тому числі й жінок, як це було на минулій сесії. Адже обласна рада – це вищий представницький орган області, і він має бути взірцем», - сказав Сидір Кізін.

У своєму зверненні Віталій Ейсмонт просить на засіданні депутатської комісії розглянути поведінку не запрошених на сесію громадян та «розробити заходи щодо недопущення подібних ситуацій під час проведення засідань обласної ради в подальшому».

«23 лютого 2017 р. на черговій сесії Житомирської обласної ради кілька осіб (серед них Федосюк, Бабич, Фещенко, Колодзинський) перешкоджали роботі сесії обласної ради, ігнорували будь-які зауваження з боку голови обласної ради та депутатського корпусу, вели себе зухвало і нагло. Без надання будь-яких пояснень публічно образливо висловлювалися на адресу нашої колеги депутата Галагузи Олени. Дані особи умисно перешкоджали у здійсненні депутатських повноважень, передбачених Законом України «Про статус депутатів місцевих рад», - зазначається у листі голови фракції Об’єднання «Самопоміч» на адресу голови облради та голови регламентної комісії.

Відповідну до графіку на сайті облради, засідання регламентної комісії почнеться 27 березня о 12.00 в прес-центрі.

Як повідомляв Житомир.info, 23 лютого на сесії Житомирської облради «айдарівці» лайливо висловлювались на адресу деяких депутатів та закликали народних обранців «піти й послужити». Наступного дня на керівництво обласної ради зробило заяву, де від імені депутатського корпусу назвало неприпустимою і неетичною поведінку представників громадських об'єднань та організацій 23 лютого під час дев’ятої сесії обласної ради. 

Бабич, Федосюк, Фещенко, Колодзинський на сесії облради 23.02.2017

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі