Місто

До ілюмінації на пішохідному мосту в Житомирі планують додати музичний супровід

28 March 2017, 16:46

Як виглядає пішохідний міст у парку Гагаріна після ремонту і чи задоволені його станом житомиряни, Житомир.info запитав у перехожих.

«Значно краще він виглядає, ніж був. Я вперше сюди вийшла після зими, тому ще подивлюсь на нього», - говорить житомирянка Ірина.

«Що змінилося - освітлення і лампочки кольорові добре, що зробили», - додає Євгеній.

«Яким був таким і залишився, по-моєму. Тільки колір змінився. Виглядає трішечки новішим», - ділиться враженням Вікторія Репік.

«Перекрасили, шикарну підсвітку зробили. Дуже гарно виглядає з будь-якого ракурсу», - розповіла Катерина Гришківська.

Зараз на мосту регулюється ілюмінація, а до неї планують додати музичний супровід – про це під час брифінгу повідомив міський голова.

«Роботи будуть продовжені. Світлодіодна підсвітка, яка встановлена на мосту, зараз там замінюється нижня частина підсвітки, її хочуть удосконалювати, плюс стоїть автоматика, все готове для виведення озвучки. І, якщо ми озвучимо цей міст, то у нас вийде світломузичне рішення», - сказав міський голова.

Сергій Сухомлин також пообіцяв розібратися з інформацією про те, що пофарбований міст нібито почав вкриватися іржею, і наголосив, що роботи, які проводив підрядник, не є капітальним ремонтом.

«Не було насправді ніякого капітального ремонту мосту. Згідно з проектною документацією, 1 млн 300 тис. грн необхідно було на фарбування мосту. Замість цього підрядник за суму 900 тис. грн провів піскоструйні роботи, почистив цей міст. У проекті навіть не було фарбування перил. Якщо цікаво, ми надамо усю технічну документацію. Якщо є факти, що є іржа і так далі, ми будемо реагувати, висувати претензії, будуть усувати», - сказав Сергій Сухомлин.

Як повідомляв Житомир.info, на початку грудня 2016 на підвісному мосту комунальники монтували нове освітлення. З 11 травня минулого року міст закривався на реконструкцію та був відкритий у вересні до Дня міста. Міст очистили від іржі і пофарбували спеціальними фарбами. Загальна вартість проекту з реконструкції становить 1,5 млн грн.

Як виглядає підсвічений міст з висоти пташиного польоту, дивіться тут. Знімки підсвіченого мосту з різних ракурсів тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі