Місто

Велосипедний Житомир: кілька тисяч людей проїхалися центральними вулицями міста

28 May 2017, 14:37

Вранці 28 травня на Замкові горі в центрі Житомира зібралось більше двох тисяч житомирян, які приїхали на своїх велосипедах, щоб взяти участь у Велодні-2017. Кожен учасник заїзду отримав значок на згадку про участь у масовій акції, а також усім охочим роздавали брошури із правилами дорожнього руху для велосипедистів.

Житомиряни, котрі готові подолати 12-кілометровий маршрут, поділились своїм настроєм та розповіли, чому вирішили приєднатись до акції.

«Настрій бойовий, веселий, погода хороша, маршрут той же, як і минулого року, мені він знайомий, я їздив по ньому. Я – учасник всіх всеукраїнських велоестафет, які проходять в Житомирі. Настрій бадьорий і, як то кажуть, весняний і святковий», - каже Петро Троп.

«Це вже втретє. Настрій хороший, але дуже лякає, тому що завжди страшно їхати. Маршрут я не знаю, я буду просто їхати за велосипедистами. Я люблю їздити на велосипеді, але я люблю їхати по рівній доріжці, а тут завжди дуже страшно. Тому я сподіваюся, що все буде добре», - каже учасниця заїзду Богдана Набока.

«На велосипеді я їжджу з трьох років. Спочатку в мене був триколісний велосипед, а потім я вирішила, що час дорослішати і пересіла на двоколісний. Каталась, каталась, але одного разу мій шнурок зав’язався за педаль і я трошки впала. Але це мене не зупинило і до цієї пори я вже 20 років ганяю на велосипеді. Я нещодавно отримала водійське посвідчення, але більш впевнено почуваю себе на велосипеді, тому що це зручно, не спекотно і класно, що я можу дзвоником дзвонити. А в автомобілі так не можна робити», - каже учасниця Велодня-2017 Анна Кришталь.

Рівно об 11:00 учасники стартували із майдану Соборного та вирушили вулицею Перемоги. До колони велосипедистів разом із родинами приєднались мер Житомира Сергій Сухомлин та віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко.

Приблизно за годину учасники велопробігу повернулись на Замкову гору, де зробили традиційне фото із піднятими вгору байками.

Фоторепортаж дивіться тут

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі