Політика

«Самопоміч» в Житомирській облраді: сміттєве свавілля потрібно припиняти

30 May 2017, 09:59

У місті Житомир налічується щонайменше 16 стихійних сміттєзвалищ, а в області цей лік ведеться на сотні. Депутати із фракції “Об’єднання “Самопоміч” у Житомирській обласній раді вважають, що потрібно вирішувати сміттєву проблему, а не забалакувати. Тому коли на попередній сесії облради йшлося про створення нового комунального підприємства “Еко-сервіс”, “Об’єднання “Самопоміч” звернулося із пропозицією додати до статуту підприємства поводження із твердими побутовими відходами як один із видів діяльності.

“Важливо припинити сміттєве свавілля на Житомирщині. Але для цього потрібне розуміння проблеми, а не просто констатація, та пошук ефективних рішень. На нашу думку, “Еко-сервіс” не має обмежуватися лише питанням пульпи, а й побутовими відходами”, - наголосив голова фракції “Об’єднання “Самопоміч” у Житомирській обласній раді Віталій Ейсмонт.

Також Віталій Ейсмонт виступає за те, аби фіксувати абсолютно усі стихійні сміттєзвалища у регіоні. Таким чином стане зрозуміло, які ресурси потрібно залучити задля ліквідації звалищ.

“Маємо намір звернутися до екологів, місцевих органів влади спільно створити такий реєстр. Крім того, закликаю мешканців Житомирської області повідомляти про стихійні звалища, щойно їх побачили: фіксувати максимум інформації про тих негідників, які засмічують усе довкола”, - зауважив голова фракції.

Жителі області після заклику у соціальних мережах розповіли громадській приймальні “Об’єднання “Самопоміч” про звалища у с. Чоповичі Малинського району, у лісосмугах Радомишльського району, між селами Бехи та Васьковичі Коростенського району тощо. У м. Житомирі на вул.  Параджанова вивозять сміття із прилеглих сіл і навіть підприємств. І хоч комунальники прибирають тут, звалище все одно існує, засмічена поруч канава, а сміття розкидане уздовж провулків. Депутати “Об’єднання “Самопоміч” ведуть перемовини із місцевою владою про впорядкування даного місця.

Прес-служба фракції “Об’єднання “Самопоміч” у Житомирській обласній раді

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі