Політика

Луценко у Житомирі: Я буду зі спокійним серцем доповідати про необхідність притягнення Розенблата до кримінальної відповідальності

23 June 2017, 18:55

Генпрокурор України Юрій Луценко вважає, що провина нардепа від Житомира Борислава Розенблата, якого звинувачують в отриманні хабара, доведена матеріалами справи.

Про це він сказав на брифінгу у Житомирі 23 червня після наради з прокурорами областей.

«Офіцер під прикриттям, яку я, до речі, добре знаю по роботі в МВС, запропонувала народним депутатам змінити статті підготовленого законопроекту про видобуток бурштину з тим, щоб фірми, які будуть цим займатися, платили рентну плату державі не 15%, а 5%. Якби на цьому все завершилося, все було б нормально – депутат має право вносити зміни в закон тільки до моменту, поки він за це не бере кошти. Депутат має жити за зарплату. В даному випадок депутати вирішили за цю поправку отримати кошти. Посередники, виставлені ними, узгодили отримання 15 тисяч доларів, які поділили пополам. У подальшому пан Розенблат вирішив, що це «золота жила», і поставив на потік такі питання», - сказав Юрій Луценко.

За словами генпрокурора, Борислав Розенблат займався вимаганням коштів за своє сприяння у «бурштинових справах».

«З моєї точки зору, це добре доведено в рамках справи і тому я, не дивлячись на особисте знайомство з паном Розенблатом, буду зі спокійним серцем доповідати в комітеті, а потім з трибуни Верховної Ради про необхідність притягнення його до кримінальної відповідальності», - сказав генпрокурор.

Луценко додав, що НАБУ і САП будуть наполягати на затриманні та арешті Розенблата і Полякова, запевнивши, що отриманих слідством доказів достатньо для притягнення до відповідальності вказаних нардепів.

Також Юрій Луценко анонсував, що очищення парламенту від хабарників буде продовжуватися.

«Чи це кінець чистки у Верховній Раді? Ні, не кінець, найближчим часом ви почуєте ще одне повідомлення, а багатьох депутатів будемо рахувати по осені», – сказав генпрокурор.

Як повідомляв Житомир.info, 20 червня детективи НАБУ та прокури САП повідомили про підозру шести особам, причетним до вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні, серед яких – два охоронця народного депутата Борислава Розенблата.  Генеральний прокурор Юрій Луценко ввечері 21 червня вніс подання до Верховної Ради на надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Борислава Розенблата, який входить до фракції Блоку Петра Порошенка та був обраний по мажоритарному округ №62 (м.Житомир). За інформацією ЗМІ, ГПУ зібрала 31 доказ про корупцію Розенблата, йому загрожує до 12 років тюрми і конфіскація майна. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі