Влада

Всі легальні пасажирські перевізники незабаром будуть їздити на жовтих номерних знаках, - Мінінфраструктури

24 June 2017, 10:42

Міністерство інфраструктури та Міністерство внутрішніх справ погодили спільний план взаємодії з метою підвищення безпеки на транспорті.

Про це заявив заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк під час брифінгу, який відбувся 23 червня 2017 року – повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

Зокрема, Лавренюк наголосив на тому, що також спільно з Міністерством внутрішніх справ України розроблено алгоритм дій щодо боротьби з нелегальними пасажирськими перевізниками та з метою легалізації ринку таксі в Україні.

«На сьогоднішній день кожний третій перевізник здійснює перевезення нелегально та не несе жодної відповідальності за безпеку пасажирів. Ми працюємо над переведенням ринку пасажирських перевезень в легальну площину. Всі легальні пасажирські перевізники, які мають відповідні сертифікати та право перевозити пасажирів, незабаром будуть їздити на жовтих номерних знаках, що дасть можливість пасажирам ідентифікувати, послугами якого перевізника вони користуються», - сказав заступник міністра.

Він також повідомив про спільні дії щодо посилення габаритно-вагового контролю.

«Також ми посилюємо габаритно-ваговий контроль на дорогах. Цього року виділено рекордну кількість коштів на ремонт автошляхів, але ми бачимо, що за умов підвищення температурного режиму та збільшення обсягів перевезень сільськогосподарської продукції, все частіше фіксуються випадки порушення габаритно-вагових норм. Це руйнує наші автомобільні дороги. Тому з метою більш ефективного контролю у цьому напрямку та задля забезпечення належної безпеки громадян, Міністерство інфраструктури України прийняло рішення об'єднати свої зусилля з Міністерством внутрішніх справ України. Рішення було схвалено, План взаємодії підписано, і вже розпочалися спільні заходи взаємодії Укртрансбезпеки та Національної поліції України», - зазначив Юрій Лавренюк.

Як повідомляв Житомир.info, з 6 червня в рамках проведення комплексу профілактичних заходів на пасажирському транспорті «Автобус-2017» працівники управління Укртрансбезпеки у Житомирській області спільно з представниками ГУ Національної поліції перевірили 145 транспортних засобів та виявили 59 порушень. 

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі