Події

За плантацію маку селянин з Житомирської області може отримати від 3 до 7 років тюрми

24 June 2017, 11:25

Нарковмісні рослини на своїй присадибній ділянці вирощував 44-річний житель с. Скочища. Нині за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження.

Про це 24 червня повідомляє прес-служба поліції Житомирської області.

«Під час проведення оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Мак» інспектори превентивного блоку Брусилівського відділу поліції виявили на присадибній ділянці 44-річного жителя району посів нарковмісних рослин. Загалом поліцейські нарахували майже 1,5 тисячі маківок. Як пояснив господар, снодійний мак він насіяв для власних потреб. Правоохоронці роз’яснили чоловіку, що він порушив заборону щодо вирощування нарковмісних рослин. Вилучене з городу маковиння нині направлено на експертне дослідження», - інформує ГУНП.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) ККУ.

«У рамках кримінального провадження чоловік перевірятиметься щодо можливого збуту снодійного маку», - повідомляють правоохоронці.

Санкції ч.2 ст.310 передбачають позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

 

Фото ГУНП

Як повідомляв Житомир.info, 23 червня поліція затримала чоловіка, який промишляв грабунком на центральному ринку Житомира.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі