Місто

Житомирський «Банк добра» безкоштовно передав обласним та міським медзакладам ліків на суму близько 50 тис. грн

27 June 2017, 14:10

Житомирський «Банк добра» разом із БФ «Здорова нація» знову підготували для міських та обласних лікарень чергову партію безкоштовних ліків. Цього разу кількадесят коробок зі спеціальними пакетами для збору виділень та 10 ящиків знеболюючого, загальною вартістю близько 50 тисяч гривень.

«В одному ящику у нас 1000 ампул, одна упаковка коштує 46 грн 51 коп., по накладній, якщо порахувати десять ящиків, то приблизно на 46-47 тисяч гривень ліків. Іще видаємо калоприймачі, за них дякуємо Назару Новику з Данії - це наш постійний донор», - розповідає голова правління БО «Український фонд благодійництва» Леся Морозова.

За порцією благодійних медичних препаратів приїхала і фармацевт другої міської лікарні пані Ангелія.

«Беремо ренальган - ампульний препарат, знеболюючий. Також калоприймачі, усе це піде для хворих у лікарні, буде відпускатися безкоштовно», - каже фармацевт Житомирської ЦМЛ №2 Ангелія Возна.

Голова правління БО «Український фонд благодійництва» Леся Морозова розповідає: усі ліки сертифіковані та видаються в медзаклади по накладній. Жінка певна, що благодійні препарати пацієнти отримають безкоштовно, адже окрім документованого контролю й сама їздить на так звану «ревізію» до лікарень.

«Я можу приїхати у лікарню, сказати: покажіть мені будь ласка того хворого, кому наприклад, надали ось цей калоприймач. Я підходжу, знайомлюсь із пацієнтами, запитую у них чи вони щось за нього платили, коли мені відповідають, що нічого не платили, то мені стає приємно, тому що лікарі дійсно надали його безкоштовно», - каже Леся Морозова.

Також, жінкаа зазначає: за три місяці співпраці із благодійниками змогли передати у міські та обласні лікарні медичних препаратів на суму близько 600 тисяч гривень. Нині, каже: продовжують працювати й над соціальними ліками для малозахищених.

«За три місяці ми привезли десь на 580 тисяч гривень ліків, усі ліки пішли на міські, обласні лікарні, також ФАПи, об’єднані громади. До того ж ми іще отримуємо соціальну групу ліків по проекту «Банк добра»: цитрамон, анальгін, ацитілсаліцилова кислота і роздаємо їх пенсіонерам та малозахищеним верствам населення», - зазначає голова правління БО «Український фонд благодійництва».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі