Події

Житомирська поліція вилучила підозрілий пристрій, який був у дивані в приймальні нардепа Розенблата

27 June 2017, 14:40

Вибухотехніки та рятувальники з’їхалися до приймальні народного депутата Борислава Розенблата у Житомирі 27 червня, де охоронці виявили підозрілий пристрій. Працівники приймальні розповідають, що виявивши пакунок з дротами, схований за диваном, одразу викликали правоохоронців, оскільки нардеп неодноразово отримував погрози та інформацію про підготовку до скоєння нападу.

«Сьогодні в офісі компанії «Фаворит», де знаходиться громадська приймальня народного депутата Борислава Розенбла, при щоденному огляді приміщення знайшли незрозумілий предмет, який знаходився в обшивці дивану. Ми самі не знали, що це таке, через що викликали поліцію і зараз ведуться слідчі дії, там якийсь провід був, все інше було під обшивкою. Потім розрізали, там невеличкий предмет червоного кольору знаходився за диваном в самій обшивці. Як він туди потрапив - незрозуміло. Попередньо -це був пристрій для прослуховування, але це попередньо, те, що сказали експерти», - розповіла керівниця громадської приймальні народного депутата Борислава Розенблата Софія Павлова.

Правоохоронці евакуювали з офісу усіх працівників, підозрілий предмет з обшивки дивану вилучили, вибухового елементу в ньому не виявили, втім направили на експертизу для подальшого вивчення.

«Близько 11-ї години до оператора «102» надійшло повідомлення, що у приймальні народного депутата Борислава Розенблата працівником було знайдено невідомий пакунок, з якого стирчали 2 провідки. Відповідно виїхала слідчо-оперативна група та вибухотехніки, враховуючи теперішню ситуацію в державі і події, які відбуваються навколо депутата. Обстеженням приміщення вибухових пристроїв не виявлено. Даний пристрій вилучено. Матеріали будуть скеровані до УСБУ в Житомирській області для проведення подальшої перевірки. Стовідсотково стверджувати, що це було, можна буде тільки після проведення технічної експертизи, яка дасть змогу ідентифікувати, що це таке: пристрій чи не пристрій. Якщо пристрій, то якої спрямованості чи якої категорії», - зазначив начальник Житомирського відділу головного управління Національної поліції в Житомирській області Михайло Сорока.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі