Влада

Патрульна поліція Житомира призупинила поштові розсилки «у зв’язку із ризиком вірусної атаки»

28 June 2017, 14:41

Управління патрульної поліції Житомира попереджає кандидатів на посади інспектора патрульної поліції про призупинення поштових розсилок.

Відповідне повідомлення 28 червня опубліковане на сторінці у фейсбук.

«У зв’язку із ризиком вірусної атаки поштові розсилки тимчасово призупинені. Ви отримаєте лист для завершення реєстрації анкети після поновлення роботи поштових серверів. З думкою про Вашу безпеку, Управління кадрового забезпечення Департаменту патрульної поліції», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє «Українська правда» з посиланням на прес-службу Кабміну, масштабну кібератаку на корпоративні мережі та мережі органів влади, яка сталася у вівторок, 27 червня, зупинено.

«Ситуація під повним контролем фахівців з кібербезпеки. Наразі вони працюють над відновленням втрачених даних. Всі стратегічні підприємства, в тому числі підприємства з забезпечення безпеки держави, працюють у штатному режимі», - йдеться у повідомленні.

Водночас станом на 14:30 сам Урядовий портал не працює.

Департамент кіберполіції 28 червня звернувся до спеціалістів долучитися до подолання наслідків вірусної атаки.

«Виходячи з аналізу завантажувальної частини вірусу, можна з високим ступенем вірогідності стверджувати, що це нова модифікація трояна «Petya»... Департамент кіберполіції звертається до всіх спеціалістів, які у складний для країни час не можуть бути осторонь від наслідків кібератаки, прийняти участь у розробці спільно з нашими фахівцями програми підбору паролей», - йдеться у повідомленні на фейсбук-сторінці департаменту.

Як повідомляв Житомир.info, 27 червня через масштабну хакерську атаку в Україні не працюють банки, медіа та сервіси, зокрема, прес-служба Ощадбанку повідомляє, що на виконання регламентів безпеки та захисту інформації банк був вимушений вдатися до обмеження функціоналу послуг, що надаються клієнтам. ПриватБанк повідомив, що його електронні комплекси та найпопулярніший в Україні цифровий банк Приват24 не зафіксували жодних хакерських атак або спроб втручання в роботу систем.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі