Влада

У будинок престарілих під Житомиром прибули два пожежних відділення – гасили й евакуювали

20 July 2017, 17:58

20 липня рятувальники гасили умовну пожежу в геріатричному центрі у селі Іванівка Житомирського району.

Про це написав сайт управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Житомирській області.

«20 липня до Служби порятунку «101» від чергової медсестри надійшло повідомлення про пожежу в Геріатричному центрі, що в с. Іванівка Житомирського району. З вікон третього поверху корпусу виходив густий дим. Сам осередок загоряння знаходився в палаті №42. Персонал почав негайно проводити евакуацію хворих із небезпечної зони. Члени добровільної пожежної дружини приступили до гасіння пожежі первинними засобами пожежогасіння. Саме така легенда була взята за основу тренувального тактико-спеціального навчання з особовим складом чергових караулів підрозділів Житомирського міського гарнізону», - пишуть рятувальники.

За інформацією, до місця надзвичайної події прибули два відділення вогнеборців. Провівши розвідку, вони встановили, що в головному корпусі внаслідок порушення правил пожежної безпеки виникло загоряння меблів і оздоблення палати на третьому поверсі. Площа пожежі становила близько 100 кв. м. Під час проведення розвідки у задимлених приміщеннях закладу бійцям ДСНС вдалося виявити 10 «постраждалих».

Для ефективнішої ліквідації пожежі було створено 3 оперативні дільниці. Вогнеборці першої з яких займалися пошуком та евакуацією хворих пацієнтів. Друга дільниця займалася безпосереднім гасінням пожежі в палаті. Третя – захистом приміщень 3-го поверху та горища від розповсюдження вогню. Завдяки злагодженим діям вогнеборців пожежу вдалося успішно ліквідувати.

 «Сьогодні дані навчання допомогли вогнеборцям відтренувати прийоми та способи гасіння пожеж, рятування людей на об’єктах з їх масовим перебуванням. До того ж, була можливість перевірити взаємодію підрозділів ДСНС зі спеціалізованими спецслужбами міста», - сказав заступник начальника управління ДСНС в області Олег Держанівський.

Як повідомляв Житомир.info, днями в аеропорту «Житомир» рятувальники гасили умовну пожежу в літаку компанії YanAir.
 
 
 
 
 
 
 
Фото УДСНС в Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі