Події

На коліях залізничного вокзалу Житомира виявили два снаряди, рух потягів призупиняли

24 July 2017, 11:05

24 липня до поліції надійшло повідомлення про виявлення між коліями залізничного вокзалу «Житомир» двох снарядів часів Другої Світової війни.

Про це повідомила прес-служба управління патрульної поліції Житомира.

«24 липня по спецлінії 102 надійшло повідомлення, що під залізничним дорожнім мостом неподалік залізничного вокзалу в Житомирі було виявлено боєприпаси. Працівник залізничного вокзалу при огляді залізничного полотна помітив два предмети, схожих на снаряди. Прибувши за вказаною адресою, патрульні під мостом між розвідними рейками виявили два снаряди часів Другої Світової війни. Патрулі викликали вибухотехніків та забезпечили охорону місця події», - повідомляє прес-служба УПП.

Речник головного управління Національної поліції в Житомирській області Алла Ващенко повідомила Житомир.info, що через небезпечну знахідку на 35 хвилин перекривали рух потягів.

«24 липня близько 8.30 надійшло повідомлення від чергового Житомирського залізничного вокзалу про те, що на відстані близько 300 метрів від приміщення вокзалу між рейками виявлено два снаряди. На місце події прибули фахівці вибухотехнічної служби, які вилучили вказані предмети. За попереднім висновком, це артилерійські снаряди калібру 76 мм без маркування зі слідами корозії, які були вилучені та знищені. У зв’язку з подіями  8.45 до 9.20 тимчасово обмежувався рух залізничного транспорту. На даний час триває перевірка за даним фактом, попередня кваліфікація  події – стаття 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами)», - розповіла Ващенко.

За інформацією управління патрульної поліції, снаряди вже знешкоджені на військовому полігоні шляхом підривання.

Фото - управління патрульної поліції

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі