Спорт

Студент з Житомира виграв срібло на Всесвітній Універсіаді 2017

23 August 2017, 16:51

Хроніка вчорашніх спортивних новин принесла із Тайваня, де проходить 29-а Всесвітня Універсіада, радісну звістку. Збірна України із гімнастики, очолювана олімпійським чемпіоном Олегом Вєрняєвим, у неділю, 20 серпня, посіла друге місце у підсумковому заліку командного багатоборства.

Попереду в українських студентів – лише японці, а не менш важливим чинником, який підсилює важливість перемоги українців, є той факт, що наші хлопці випередили росіян. Для житомирян цікавим фактом у цій новині є те, що у складі збірної України, яка досягла «срібної» сходинки п’єдесталу пошани, виступає студент другого курсу факультету фізвиховання Житомирського державного університету імені І.Я.Франка Петро Пахнюк.

Петро Пахнюк у березні 2017 року став чемпіоном України зі спортивної гімнастики, тож нічого дивного в тому, що саме він потрапив до складу збірної України на Універсіаду до Тайваня, немає. Разом із Олегом Верняєвим, який представляє Київський Національний університет фізичної культури, та Ігорем Радівіловим (студентом Кам’янець-Подільського держуніверситету) Петро Пахнюк  довів, що він дійсний патріот своєї держави та українська школа спортивної гімнастики і досі входить до складу світової гімнастичної еліти.

 

Нинішня срібна медаль Всесвітньої Універсіади у Петра Пахнюка не перша. Точно таку ж срібну нагороду він здобув у 2013 році на Універсіаді у Казані. Також у березні 2017 року 25-річний спортсмен з’являється на чемпіонаті України, де йому вдалося вибороти титул чемпіона України. Тепер – новий успіх у Тайвані, де студент ЖДУ довів, що сил та завзяття для здобуття нових спортивних вершин у нього вистачає.

Нагадаємо, що Універсіада в Тайвані триватиме до 30 серпня 2017 року, а тому українські гімнасти свого останнього і вагомого слова, здається, ще не сказали. Але неодмінно намагатимуться це зробити.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі