Місто

Посадовці мерії з поліцією перевірили житомирські маршрутки: чи є оголошення про нові умови проїзду і чи не ображають пільговиків

20 October 2017, 11:39

19 жовтня патрульні поліцейські Житомира разом з працівниками управління транспорту та зв’язку міськради перевірили міські маршрутки на дотримання умов договорів та справність автомобілів.

Про це 20 жовтня повідомила патрульна поліція на своїй сторінці у Facebook

«19 жовтня інспектори відділу безпеки дорожнього руху управління патрульної поліції міста Житомира спільно з працівниками управління транспорту та зв’язку міської ради здійснили ряд перевірок. Основною метою цього рейду є перевірка дотримання перевізниками договорів, а також виконання рішення комітету про встановлення вартості проїзду. У свою чергу, патрульні перевіряли стан маршрутних транспортних засобів та наявність необхідних дозвільних документів у водіїв», - повідомила поліція.

Зазначається, що, аби не заважати пасажирам, перевірки здійснювались на кінцевих зупинках маршрутних таксі. Зі слів керівника відділу безпеки дорожнього руху УПП Житомира Олександра Омельчука, перевірки матимуть регулярний характер і не є «акцією одного дня», - акцентує поліція.

У коментарі Житомир.info інспектор відділу безпеки дорожнього руху УПП Олександр Нікітін розповів, що перевірки здійснювали дві бригади. Його бригада перевіряла маршрутки №№ 4, 11, 26, 44, колеги з іншої бригади – зокрема, номери 10 і 23.

«За результатами перевірок на водіїв маршрутних таксі № 23 і № 44 були складені про протоколи щодо невчасного техогляду транспортних засобів. Перевірявся також стан маршрутних таксі, зокрема, справність фар та поворотників, а також наявність у водіїв необхідних дозвільних документів. Фахівці управління транспорту перевіряли дотримання умов договору про зниження вартості проїзду та перевезення пільговиків», - розповів Олександр Нікітін.

Зі слів начальника управління транспорту та зв’язку Житомирської міськради Валентина Васяновича, рейдові групи упродовж майже 4 годин перевіряли маршрутки у всіх мікрорайонах міста – Богунія, Крошня, Мальованка, Корбутівка, Польова, міський цвинтар.

«Працювали з 10 до 13.30, перевіряли, чи всі перевізники повідомили пасажирів про зниження вартості проїзду й безкоштовний проїзд упродовж 6 годин 8 пільгових категорій. Не було виявлено жодного порушення, оголошення розмістили, дехто розмістив навіть копію рішення міськвиконкому. Опитували пасажирів, пенсіонерів, чи возять їх у «пільговий» час за посвідченнями і чи грубо не поводяться. Порушень не виявлено», -  резюмував Валентин Васянович.

Як повідомляв Житомир.info, у липні 2017 року поліцейські перевіряли технічний стан та пасажиромісткість в маршрутках, а в серпні рейдова група перевірила дотримання графіків.

Фото патрульної поліції

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі