Економіка

За 9 місяців сільгоспвиробники Житомирської області отримали 65 млн грн дотацій з державного бюджету

20 October 2017, 12:15

За 9 місяців 2017 року державною програмою «Фінансова підтримка заходів в агропромисловому комплексі» скористались 430 сільгосптоваровиробників, які отримали бюджетну дотацію за на суму 65 702 тис. грн.

Разом з тим триває прийом заявок для отримання компенсацій з обласного бюджету за вирощування гречки льону, виробництво органічної продукції, приріст поголів’я корів тощо.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської ОДА 20 жовтня.

«Продовжується прийом заявок від жителів та сільгосппідприємств Житомирщини для отримання компенсації з обласного бюджету за напрямами – вирощування гречки, льону-довгунцю та льону олійного, виробництво органічної продукції, приріст поголів’я корів молочного, м’ясного та комбінованого напрямів продуктивності, закуплені племінні телиці, нетелі, корови», – йдеться у повідомленні.

Підтримка цих напрямків передбачена Програмою розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2016-2020 роки.

«11 агрокомпаній області подали заявки на отримання компенсації за вирощування льону, ще 23 підприємства – за вирощування гречки. Документи на відшкодування за вирощування культур за 1 га – льону-довгунцю у сумі 2 тис. грн, льону олійного у сумі 0,7 тис. грн, гречки у сумі 0,3 тис. грн – ще можна подати в управління до 1 грудня. Сільськогосподарські та фермерські господарства можуть отримати спеціальну бюджетну дотацію за приріст поголів’я – у розмірі 2,0 тис. грн за кожну прирощену корову власного відтворення», – зазначила заступниця начальника управління агропромислового розвитку ОДА Ніна Добринська.

За її словами, фермери області, які утримують три і більше корів, можуть отримати до 10 тис. грн за закуплені племінні телиці, нетелі, корови.

Ніна Добринська також повідомила, що 30 жителям області вже відшкодували вартість установок індивідуального  доїння на суму 194 тис. 425 грн.

«На сьогодні надійшло ще 238 заявок на відшкодування вартості установок індивідуального доїння на загальну суму  майже 1,4 млн грн. І зараз ми готуємо документи на чергову сесію обласної ради для виділення додаткових коштів на цей напрям», – наголосила вона.

За детальною інформацію про отримання компенсацій з державного та обласного бюджетів звертатись до управління агропромислового розвитку ОДА за адресою: майдан ім. С.П. Корольова, 3/14, телефон: (0412) 47-47-50.

Як повідомляв Житомир.info, Житомирська область за три місяці отримала майже 16 млн грн дотації для підтримки сільгоспвиробників.

 Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі