Влада

НАБУ звинувачує житомирського нардепа в незаконному отриманні дипломатичного паспорта

20 October 2017, 17:06

Законність підстав отримання народним депутатом Бориславом Розенблатом дипломатичного паспорта, вилученого детективами Національного антикорупційного бюро України 19 жовтня, перевірятимуть в рамках окремого кримінального провадження. Відомості про початок розслідування внесені детективами НАБУ до Єдиного реєстру досудових розслідувань 20 жовтня. Попередня правова кваліфікація — ч.1 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ на офіційному сайті.

«За версією слідства, службові особи Апарату Верховної Ради України діючи за попередньою змовою з народним депутатом України Бориславом Розенблатом із метою забезпечення останньому можливості виїзду за кордон, внесли завідомо неправдиві відомості до офіційних документів. Зокрема, службові особи управління забезпечення міжпарламентських зв’язків Апарату Верховної Ради України направили на адресу департаменту Консульської служби Міністерства закордонних справ України лист із проханням видати дипломатичний паспорт народному депутату Бориславу Розенблату, який нібито мав з 18 по 22 жовтня 2017 року виїхати до Ізраїлю для вивчення можливостей кооперації та співпраці між Україною та ізраїльською Торгово-промисловою палатою, а також Асоціацією виробників Ізраїлю», - інформує антикорупційне бюро.

На підставі цього листа «у зв’язку з виїздом у службове відрядження» народному депутату видали дипломатичний паспорт. 19 жовтня народний депутат використав документ із особистою метою – для виїзду до Федеративної Республіки Німеччина.

«Наведені дані, що свідчать про ймовірне внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, детективи НАБУ встановили під час розслідування кримінального провадження за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні», - зазначається у повідомленні.

20 жовтня Солом'янський райсуд Києва розглядає клопотання про обрання запобіжного заходу для народного депутата Борислава Розенблата: носити електронний браслет та здати закордонні паспорти. До цього нардеп був у Верховній Раді на пленарному засіданні.

Нагадаємо, 19 жовтня детективи НАБУ запобігли вивезенню за кордон народним депутатом Бориславом Розенблатом матеріалів, важливих для розслідування так званої «бурштинової справи». Слідчі дії відбувалися на території аеропорту Жуляни.

 

Дипломатичний паспорт Розенблата, який вилучили в літаку

Нагадаємо, 17 жовтня з народного депутата Борислава Розенблата зняли електронний браслет, бо Солом'янський суд не встиг продовжити термін дії зобов'язань для нардепа. 19 жовтня народний депутат від Житомира Борислав Розенблат написав про свавілля Національного антикорупційного бюро, якому він повідомив, що збирається на кілька днів виїхати до Німеччини. Втім, його зняли з літака Київ-Кельн, вилучили закордонний паспорт, гроші та банківські картки. Народний депутат заявив, що його пограбували.

Як повідомляв Житомир.info,  ввечері 19 червня цього року в Інтернеті почала поширюватися інформація про те, що в Києві на хабарі затримали охоронця народного депутата від Житомира Борислава Розенблата, сам нардеп назвав це затримання спланованою провокацією. 20 червня детективи НАБУ та прокурори САП повідомили про підозру шести особам, причетним до вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні, серед яких – два охоронця народного депутата Борислава Розенблата. 18 липня Солом'янський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід народному депутату Бориславу Розенблату у вигляді застави в розмірі 7 млн грн, присудив носити електронний браслет та здати закордонні паспорти. Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Кравченко повідомив, що з 19 липня народний депутат Борислав Розенблат носив електронний браслет.

Веселая история Розенблата, улыбка Савченко Гройсману, консультации Богомолец и Шурмы: день работы Рады 20 октября 05

Веселая история Розенблата, улыбка Савченко Гройсману, консультации Богомолец и Шурмы: день работы Рады 20 октября 06

Борислав Розенблат на ранковому пленарному засідання Верховної Ради 20 жовтня

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі