Суспільство

Майже половина користувачів у Житомирській області заходить в Інтернет задля розваг і лише 36% - для освіти

20 October 2017, 17:17

У 2016 році в Житомирській області лише 36% обстежених домогосподарств використовували Інтернет для освіти та навчання.

Про це свідчать результати вибіркового обстеження домогосподарств, опубліковані 20 жовтня на сайті управління статистики в Житомирській області.

«Результати вибіркового обстеження домогосподарств щодо їх доступу до мережі Інтернет засвідчили, що сучасні інформаційно-комунікаційні технології набувають усе більшого поширення серед населення області. Частка осіб, які повідомили, що у 2016 році користувалися Інтернетом, становила 43%. З них 69% – щодня, кожен п’ятий – хоча б раз на тиждень, решта – рідше. Кожний другий використовував Інтернет для спілкування у соцмережах, 48% – скачували або переглядали фільми, зображення, музику, відео та слухали радіо. Для освіти Інтернет використовували 36% користувачів, стільки ж – грали у відео- чи комп’ютерні ігри», - повідомляють статистики.

91% користувачів використовували домашній Інтернет, 18% – мобільний.

Інтернет-зв’язок використовували 23% користувачів, електронну пошту – 22%, здійснювали банківські операції – 18%. Кожний сьомий отримував в Інтернеті інформацію щодо товарів та послуг або замовляв та купував їх.

З органами державної влади через Інтернет взаємодіяли 4% користувачів.

Як повідомляв Житомир.info, у серпні 2017 на освітньому порталі «Gurtok.org» розмістили свої дані більше 100 житомирських організацій та 600 гуртків для того, щоб батьки і діти змогли знайти собі позакласне заняття до душі. На початку вересня в житомирській школі відкрили сучасну медіатеку: у ній є комп’ютери, інтерактивна дошка, два телевізора, аби школярі мали можливість отримувати інформацію в зручному для них форматі. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі